NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Virgil Popescu: „Până la 1 noiembrie, companiile de furnizare a energiei electrice, în care și statul român este acționar majoritar, vor putea încheia contracte pe termen lung”

de-ce-ordonanta-plafonarii-in-energie-nu-e-o-veste-tocmai-buna.-ceva-nu-s-a-spus-/-expert:-„s-ar-putea-sa-vedem-alte-plafoane,-alte-preturi-sau-sa-se-stinga-lumina”

Până la 1 noiembrie, toate companiile de furnizare a energiei electrice în care și statul român este acționar majoritar vor putea încheia contracte cu beneficiarii pe termen lung, de până la 4 ani, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta spune că nimeni nu va rămâne fără energie electrică indiferent de ce decid furnizorii. Explicațiile ministrului au venit în contextul în care un mare furnizor de energie a anunțat că nu-i poate furniza unui hotel electricitate la prețul de referință de 1.300 de lei pe Megawatt, preț care poate fi decontat de stat, pentru o perioadă de un an de zile

Virgil Popescu: „Până la 1 noiembrie, toate companiile de furnizare a energiei electrice – în care și statul român este acționar majoritar – vor avea modele și strategii de vânzare prin contracte pe termen lung”.

„Până la data de 1 noiembrie, toate companiile – acolo unde statul este acționar majoritar și producția este majoritară în mâna statului – vor avea modele de vânzare, strategii de vânzare, de comercializare prin contracte pe termen lung, direct cu consumatorii finali sau direct cu furnizorii consumatorilor finali în așa fel încât să existe o predictibilitate a prețului, așa cum cere mediul de afaceri pe un termen de 4 și 5 ani de zile. Asta ne va scuti de eventualele fluctuații de preț care ar putea eventual să mai apară”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Europa FM.

Advertisements

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Prețul de 1.300 de lei per megawatt oră, nu pot spune dacă este mare sau mic. Trebuie văzut cum funcționează și, dacă e cazul, se corectează”

Prezent la Europa FM, Virgil Popescu spune că dacă se constată că plafonul de 1.300 de lei per megawatt oră este prea mic, atunci se poate decide modificarea acestei valori. Vă reamintesc, peste această valoare statul nu oferă compensație.

Advertisements
  

continuare pe europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Avertisment dur din partea Comisiei Europene pentru Parlamentul României: CE cere Parlamentului să “regândească” modificarea Legilor justiţiei si a Codurilor penale şi avertizează cu privire la pericolul regresării

Redacția

APAVITAL și-a permis să ”spargă” 1,6 milioane lei pe teste PCR. De ce nu și-a vaccinat angajații?

Redacția

Firme din Pașcani campioane la afaceri

Redacția
Încarcă...