NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Guvern: Românii fără venituri lunare nu vor fi obligaţi să plătească contribuţia la sănătate

Guvernul vrea să elimine din lege obligativitatea plăţii contribuţiei la sănătate pentru oamenii care trăiesc la limita sărăciei. Aceştia, însă, pot beneficia de servicii medicale dacă se îmbolnăvesc. Clarificările au fost făcute de Guvern după ce un secretar de stat de la Ministerul de Finanţe le-a  numit „fantome” pe cele 3 milioane de persoane din România care nu au venituri.

  

 

În forma actuală a legii, contribuţia la sănătate este obligatorie pentru toţi românii, chiar şi pentru cei care nu au niciun venit sau au venituri temporare şi foarte mici: 5,5 la sută din salariul minim, adică 57 de lei pe lună. Este vorba de „taxa de supravieţuire” inventată de Gabriel Biriş, acum secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care ar trebui plătită de aproximativ 3 milioane de români care nu au venituri.

Excepţie fac elevii, studenţii, soţii aflați în întreținerea unei persoane asigurate, femeile însărcinate şi persoanele cu handicap.

Clarificările au fost făcute după ce Gabriel Biriş, proaspăt numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a declarat, într-un interviu acordat republica.ro, că vrea să scoată la lumină „fantomele”, adică vreo trei milioane de adulţi care nu există din punct de vedere fiscal, adică nu plătesc impozite şi contribuţii sociale.

Gabriel Biriş declara că nu poate fi tolerată neplata impozitelor și taxelor, indiferent de motiv. Însă, tot el deţine acţiuni la mai multe offshore-uri din Cipru, potrivit unei declaraţii de interese din 2010, când acesta candida pentru funcţia de deputat. Biriş a explicat pe Facebook că respectiva companie la care este acţionar în Cipru nu a fost activă niciodată, dar nu a fost lichidată pur şi simplu din lipsă de timp.

Citiți articolul integral pe StiriTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

SC AUTO DREAM LIFE SRL -ANUNȚ MEDIU

Redacția

Bar Gemenii din comuna Tătăruși sat Uda angajează

Redacția

Pierdut certificat înregistrare și 2 certificate constatatoare ale I.I. Baba Francis Adrian

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site