RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

5 efecte miraculoase ale dovleacului, sursa completă de potasiu şi vitamina C: seminţele au cele mai puternice efecte terapeutice


Este sărac în grăsimi, are puţine calorii şi un conţinut bogat de vitamine. Dovleacul, unul dintre cele mai popular alimente, aduce numai beneficii organismului, fiind un adevărat remediu naturist. Dovleacul este o sursă importantă de vitamina C, nutrientul necesar sistemului imunitar.

  

Specialiştii în nutriţie spun că o porţie de dovleac gătit asigură aproximativ 20% din cele 60 de mg de vitamina C necesare zilnic pentru o imunitate de fier. Culoarea galben-portocalie este o dovadă clară a faptului că dovleacul este plin de antioxidanţi şi beta-caroten. Beta-carotenul este o provitamină ce va fi convertită de către organism în vitamina A.

Pulpa de dovleac conţine vitamine, în special provitamina A, vitaminele E şi C, săruri minerale, hidraţi de carbon, protide, iar seminţele conţin ulei, lecitină, rezine şi enzime cu proprietăţi antihelmintice.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pierdut certificate constatatoare I.I. Buta I Gheorghiță

Redacția

Carnea procesată, la fel de cancerigenă ca fumatul. Argumente pro şi contra controversatului avertisment OMS

Redacția

De ce mor româncele cu zile. Boala care ucide 10 femei în fiecare zi, dar care ar putea fi depistată la o simplă analiză gratuită

Redacția
Încarcă...