NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Grecia impune testarea obligatorie a elevilor și profesorilor nevaccinați, dar pe banii lor

Copiii şi adolescenţii greci au început luni şcoală, dar ei trebuie, dacă nu sunt vaccinaţi, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 al cărui cost nu este deloc suportat de stat, la fel şi toţi angajaţii nevaccinaţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ziua începerii anului şcolar coincide în Grecia cu intrarea în vigoare a unor noi măsuri obligatorii pentru persoanele în vârstă de peste 12 ani care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

În primul rând, guvernul grec a instituit testarea obligatorie a tuturor celor care nu s-au vaccinat, indiferent că sunt angajaţi din sectorul public sau privat, elevi sau studenţi. În plus, aceştia trebuie să-şi plătească singuri testele, dar guvernul a plafonat preţurile la 10 euro pentru testele antigen şi 60 de euro pentru cele PCR.

Angajaţii nevaccinaţi vor trebui să se testeze săptămânal, iar profesorii, studenţii şi elevii cu vârste de peste 12 ani, precum şi lucrătorii din turism, sectorul cultural şi mass-media de două ori pe săptămână.

  

Aceste măsuri au rolul de a încuraja vaccinarea anti-COVID-19, care este deja obligatorie în Grecia pentru personalul sanitar şi cel din centrele de îngrijire a vârstnicilor sau a persoanelor i

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Dosar penal la 83 de ani. Bătrâna nu se poate deplasa și a refuzat internarea, deși are COVID-19

Redacția

Polițiștii amenință cu proteste! Guvernul ar pregăti înghețarea salariilor bugetarilor pe anul 2019

Redacția

Scrisoarea unei mame către autorități, în condiţiile redeschiderii şcolilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site