RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Grampet începe să producă trenuri de călători la Paşcani

Grupul Grampet intenţionează să lanseze în luna noiembrie, la Paşcani, producţia unui tren de călători. Investiţia pentru acest proiect, derulat prin subsidiara Electroputere VFU Paşcani, se ridică la 36 milioane euro, a precizat vicepreşedintele grupului Grampet, Graţian Călin.

Totodată, reprezentanţii grupului controlat de omul de afaceri Gruia Stoica Firmele Reloc şi Electroputere VFU Craiova, parte a Grampet, vor lansa luna viitoare, în cadrul unui parteneriat derulat cu grupul industrial american Caterpillar, producţia unei locomotive pentru trenuri de marfă, proiectul necesitând o investiţie de peste 1,5 milioane euro în proiectare, teste, probe şi certificare. Locomotiva, denumită „Terra Nova“, a fost prezentată în cadrul târgului internaţional dedicat industriei feroviare InnoTrans, desfăşurat în perioada 23-26 septembrie la Berlin.

Unitatea are în dotare două motoare de 630 de cai putere, livrate de Caterpillar, şi are un preţ de pornire de peste un milion de euro, în varianta de bază, a declarat, la Berlin, vicepreşedintele grupului Grampet, Graţian Călin.

  

„Aceasta este o locomotivă care se vinde singură şi nu ne trebuie marketing special. Este un compromis pentru operatorii privaţi în Europa, mai low-cost, care se gândesc să-şi cumpere o locomotivă second-hand şi, în loc să facă o astfel de achiziţie, aleg să ia una nouă, la acelaşi preţ“, a precizat reprezentantul Grampet. Capacitatea de producţie pentru Terra Nova este de trei unităţi pe lună, iar până în prezent au fost contractate 12 unităţi, acestea urmând să fie livrate anul viitor către doi operatori din Uniunea Europeană.

Grupul Grampet, cu afaceri de 230 milioane de euro la nivelul lui 2013, a încheiat primele nouă luni din 2014 cu un rulaj în creştere uşoară faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit sursei citate. Proprietarul Grampet, Gruia Stoica, a fost trimis în judecată la începutul acestui an pentru fapte de corupţie.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Hotelurile de la malul mării se întrec în oferte pentru minivacanța de 1 Decembrie. Gradul de ocupare este în acest moment de 90%

Redacția

Cum a evoluat economia României pe timpul lui Ceauşescu şi ce preţ au plătit românii

Redacția

De la funcționari în bancă, la apicultori full-time: Soții Stavarache din Paşcani au lăsat în urmă stresul muncii de birou pentru a fi propriii șefi în stupină

Redacția
Încarcă...