NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Germania insistă: „Trebuie lăsată o cale deschisă pentru ruși să vină în Europa și, de asemenea, în Germania”

Oficialii germani insistă că Germania este deschisă să îi primească pe cetățenii ruși care încearcă să fugă din țară, după decizia președintelui Vladimir Putin de mobilizare militară parțială, conform CNN.

Piata Rosie din MoscovaFoto: Nikolay Vinokurov / Alamy / Profimedia Images

  • “Mulţi ruşi care sunt chemaţi acum nu vor să ia parte la acest război. Acesta este un semn bun.
  • Trebuie lăsată o cale deschisă pentru rușii să vină în Europa și, de asemenea, în Germania”, a declarat Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, într-o conferință de presă.

Statele membre UE trebuie să găsească o „soluție viabilă” cu privire la modul în care îi tratează pe cetățenii ruși, după decizia de „mobilizare parțială”, spunând că trebuie analizate punctual motivele fiecăruia înainte de acordarea azilului.

Advertisements
  

Joi, la o zi după ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor ruși pentru a lupta în Ucraina, ministrul german de Interne Nancy Faeser a spus, într-un interviu pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung, că Germania este pregătită să primească dezertori ruși „amenințați cu o represiune serioasă”:

Advertisements
  • „Dezertorii amenințați cu o represiune serioasă pot obține,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reacţia Opoziţiei pe tema controverselor legate de preţurilor la carburanţi: de la cereri de reducere a TVA-ului la ameninţări cu noi proteste

Redacția

Câţi bani au intrat în conturile partidelor din partea AEP în luna august

Redacția

Peste 870 de mașini electrice înmatriculate în România, în primul semestru, creștere de 45% față de 2020. Creștere de peste 130% pentru mașinile electrice în UE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site