NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Geoană mai stă la NATO: Mandatul de secretar general adjunct i-a fost prelungit până în octombrie 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcţie a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023.

”Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023”, a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

”Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcţia de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoare, dar şi o provocare, să fiu primul lider din Centrul şi Estul Europei care ocupa o astfel de funcţie”, a amintit Geoană, adăugând că ”au fost doi ani intenşi, plini de provocări, dar şi de mari satisfacţii”.

Prin prelungirea mandatului, Geoană susține că va putea contribui la negocierea, adoptarea şi implementarea noului Concept Strategic şi a agendei NATO 2030.

  

”Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianţei noastre la un mediu de securitate profund modificat şi să continuăm să protejăm în faţa oricărei ameninţări securitatea şi prosperitatea celor 30 de naţiuni aliate şi a celor 1 miliard de cetăţeni, de a căror încredere depinde în mod esenţial succesul nostru comun”, mai scrie secretarul general adjunct al NATO.

Aliații NATO vor avea în perioada următoare o nouă misiune,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Primul județ în care a început testarea în masă a populației. Cine va avea prioritate la testare

Redacția

Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan

Redacția

Pretul platit de Romania pentru ca Franta sa sustina aderarea la Schengen: repatrierea tiganilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site