NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gelu Nedelcu susține că află din presă despre măsurile pe care le ia Consiliul Local Pașcani cu privire la soarta RAGCL!

 

Directorul RAGCL Pașcani a transmis ieri seară un drept la replică către aleșii locali în care acuză că deciziile pe care le ia Consiliul Local cu privire la regia de termoficare nu îi sunt comunicate și că acesta se informează din presă, mai precis de pe NewsPascani.com.

  

 

„Aflu cu stupoare din presa on-line că astăzi a fost o ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Pașcani în care au fost discutate (și) probleme legate de R.A.G.C.L. precum și că domnul Primar a explicat pe contul dumnealui de facebook situația de la Regie și că a spus că ar fi trebuit să fie prezent la această ședință și cineva din conducerea Regiei. Este a treia oară când aflu din presă lucruri care privesc activitatea și chiar soarta Regiei”, a punctat Gelu Nedelcu.

Acesta a exemplificat situația arătând că atunci când s-a dispus de către aleșii locali debranșarea școlilor și instituțiilor din subordinea legislativului local a aflat tot din presă, hotărârile nefiindu-i transmise. Mai mult, Nedelcu spune că debranșarea instituțiilor publice de la sistemul centralizat de termoficare s-a decis în lunile noiembrie și decembrie atunci când au fost emise certificate de urbanism în vederea montării de centrale proprii.

„Spre exemplu, pe lângă informația de astăzi că în Consiliul Local au avut loc discuții privind soarta Regiei, tot din presă aflu că în data de 18.03.2019 a fost ședință de Consiliu Local, ședință în care au fost propuse spre aprobare Hotărârile de la nr. 39 la nr. 45, hotărâri privind aprobarea unor documentații tehnico-economice ”Studiu de Prefezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: . Mai mult, citind aceste proiecte, constat că au fost emise pentru aceste obiective Certificate de urbanism în lunile noiembrie, respectiv decembrie 2018! Vă rog să acordați atenție și art. 5 din aceste hotărâri!” a mai scris directorul RAGCL.

Dreptul la replică transmis aleșilor locali prin intermediul presei, vine după ce primarul Dumitru Pantazi a postat ieri pe pagina sa de Facebook un comunicat de presă, în care susține că el nu a hotărât închiderea RAGCL și că de această situție se face vinovată actuala conducere a regiei, care nu a recuperat banii datorați de cetățenii ce nu și-au plătit facturile.

Pentru a exemplifica situațiile despre care s-a informat din presă, Gelu Nedelcu a atașat trei linkuri către articolele NewsPascani.com.

„Bună ziua!

Aflu cu stupoare din presa on-line că astăzi a fost o ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Pașcani în care au fost discutate (și) probleme legate de R.A.G.C.L. precum și că domnul Primar a explicat pe contul dumnealui de facebook situația de la Regie și că a spus că ar fi trebuit să fie prezent la această ședință și cineva din conducerea Regiei.

Este a treia oară când aflu din presă lucruri care privesc activitatea și chiar soarta Regiei.

Spre exemplu, pe lângă informația de astăzi că în Consiliul Local au avut loc discuții privind soarta Regiei, tot din presă aflu că în data de 18.03.2019 a fost ședință de Consiliu Local, ședință în care au fost propuse spre aprobare Hotărârile de la nr. 39 la nr. 45, hotărâri privind aprobarea unor documentații tehnico-economice ”Studiu de Prefezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: . Mai mult, citind aceste proiecte, constat că au fost emise pentru aceste obiective Certificate de urbanism în lunile noiembrie, respectiv decembrie 2018! Vă rog să acordați atenție și art. 5 din aceste hotărâri!

Tot citind presa locală aflu că pentru ședința din 29.03.2019 a Consiliului Local Municipal va fi un proiect prin care serviciul de transport public din Municipiul Pașcani, serviciu delegat către R.A.G.C.L., urmează a fi preluat (sic!) de societatea ”Eco Salubritate” S.A.

Recitind cu atenție anexa nr. 1 la H.C.L. nr.66/29.03.2019 ”Indicatori – obiective de performanță”, nu am găsit nicio referire la faptul că trebuie să citesc zilnic presa locală pentru a afla dacă trebuie să particip la ședințe care implică activitatea Regiei, iar indicatorii de performanță impuși sunt: creșterea cifrei de afaceri cu 10%, creșterea ratei profitabilității cu 2,5% etc. De asemenea, nu se face nicio referire la faptul că ar trebui să urmăresc tot felul de păreri, comentarii postate pe diverse conturi de facebook.com.

Țin să fac precizarea că am contul de facebook de peste opt ani, așadar am ceva experiență în folosirea facebook-ului, iar acesta este un cont personal!

Este pentru prima și ultima oară când răspund unor comentarii, acuzații folosind media. Consider că orice comunicare instituțională se face numai prin metode instituționale, respectând reguli și nicidecum prin intermediul presei sau și mai rău a facebook-ului ori a altor platforme de social-media!

Vă mulțumesc!

http://newspascani.com/index.php/local/stiri-locale/administratie/35835-primarul-dumitru-pantazi-a-luat-decizia-ragcl-se-inchide-consilierii-chemati-in-sedinta-extraordinara-pentru-a-aproba-debransarea-scolilor-si-institutiilor-publice
http://newspascani.com/index.php/local/stiri-locale/administratie/36345-primarul-dumitru-pantazi-sustine-ca-nu-si-doreste-sa-se-inchida-ragcl-si-ca-vina-este-a-sefilor-regiei-care-nu-au-incasat-sumele-restante-de-la-populatie
http://newspascani.com/index.php/local/stiri-locale/administratie/36023-primarul-dumitru-pantazi-propune-reorganizarea-societatii-de-salubritate-ar-putea-prelua-serviciul-de-transport-in-comun

Cu stimă,

Gelu Nedelcu

Advertisements

Related posts

Covor asfaltic pentru două parcări și Aleea Mihail Kogălniceanu. Șoferii sunt atenționați să nu parcheze în zonă

Oana Cordoneanu

Panouri fotovoltaice pentru locuitorii din Mogoșești- Siret. Vezi aici lista cu documentele necesare dosarului!

Diana Marcu

O stradă din Blăgești riscă să se prăbușească într-o râpă. Oamenii din zonă au venit la audiențe pentru a cere ajutor

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site