RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gaura bugetară îi încaieră pe liberali cu pesediștii

Banii lipsă de la bugetul de stat, atât de necesari în condițiile revendicărilor profesorilor ieșiți în strada, dar și altor categorii profesionale, au ridicat temperatura în Coaliție, PSD și PNL acuzându-se de incompetență în drămuirea fondurilor publice.

Adrian Câciu și Lucian Heiuș FOTO Inquam Photos/Mediafax

Adrian Câciu și Lucian Heiuș FOTO Inquam Photos/Mediafax

Primele discuții contondente au fost cele între Adrian Câciu (ministrul Finanțelor) și Lucian Heiuș (șeful ANAF). Ultimul a demisionat luni seară, fără a da explicații concrete despre gestul său, dar și cu mențiunea că în 2022 a crescut nivelul colectării la buget cu 58 de miliarde de lei (ajungând la 353,3 miliarde de lei).

  

În schimb, Câciu l-a acuzat pe Heiuș că încasările pe primele cinci luni erau mai mici față de programarea bugetară. „Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde de lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde de lei mai mici față de ce s-a declarat. Acești bani erau și sunt imperios necesari României”. În schimb, Lucian Heiuș i-a atras atenția ministrului Finanțelor că este în eroare, iar ANAF ar fi încasat 148 de miliarde, „cu 5,5 miliarde mai mult față de totalul declarat net”.

PSD a dat tonul

Partidul condus de Marcel Ciolacu,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Singapore vrea să țină infractorii periculoși în închisoare pe termen nedefinit după ce își execută pedepsele

Redacția

EHF European League: Minaur Baia Mare, cu un pas în semifinale

Redacția

Semnificațiile politice ale vizitei ministrului de Interne austriac la București SURSE

Redacția
Încarcă...