NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Gândește liber, măcar de 1 Decembrie!

19 consilieri locali are legislativul local pășcănean. Dintre aceștia, 18 au vrut organizarea unei parade militare și a unei mese populare pe Esplanada municipiului. Un singur om a dorit ca acest lucru să nu se întâmple. Și a reușit. Primarul a demonstrat că voința sa este mai puternică decât cea a celor 18 consilieri.

De fapt, Dumitru Pantazi a arătat astăzi cine e jupânul în oraș. Oameni de afaceri care au devenit politicieni au ajuns să se umilească public. Într-o zi declară că vor aloca 30.000 de lei pentru parada militară și masa festivă de 1 Decembrie, în următoarea o scaldă și acceptă explicația, primarului Dumitru Pantazi, că masa trebuie „sfințită” de un aviz de la Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor. Și cum nu e timp să-l obțină, atunci nu se mai face nimic.

  

Păi dacă e comandată la un restaurant sau la o firmă de catering, ce aviz de la DSV  SA îți trebuie? Ce, eu când cumpăr colaci de la AgroComplex Lunca cer avizul de la DSV SA? Sau dacă fac un praznic? Nu primesc nici bon fiscal, ce să mai vorbim de astfel de avize.

Din păcate consilierii PSD, ca toți politicienii de altfel, și-au pierdut virtuțile, dacă le aveau, atunci când au intrat în politică. Astfel că, pumnul în gură aplicat astăzi de primarul Dumitru Pantazi a fost, pentru ei, doar o pedeapsă, firească, că ieri și-au permis să gândească, mai grav, chiar să vorbească. Pentru mine a fost, din nou, un spectacol grotesc!

Nu știu cum oameni cu o siguranță materială în spate, cu poziții sociale bine consolidate, cu reputația de intelectuali, pot da dovadă de atâta servilism! În public. Dorința de a fi important, de a fi șef, de a te vedea lumea la televizor nu ar trebui să transforme pe nimeni în halul acesta.

1 Decembrie este sărbătoarea națională a României, simbolul eroilor căzuți pentru apărarea unei idei: unirea românilor, și dacă nici atunci nu poți să gândești liber, sau nu ai voie, îmi permit să spun că ai eșuat, cel puțin ca politician, dacă nu ca individ!

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Problema câinilor comunitari a fost rezolvată la Pașcani!

Răzvan Grecu

Fețele legalității din prisma ApaVital

Răzvan Grecu

Mizele politice ale alegerilor locale

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site