NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, condamnat în dosarul ”Amanta”

Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat în dosarul ”Amanta”, marți, 29 septembrie 2020.

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat pentru a doua oară, în dosarul intitulat generic “Amanta”. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus astăzi condamnarea acestuia la o pedeapsă rezultantă de 5 ani și 2 luni închisoare. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Liviu Mihai Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, la pedeapsa rezultantă de 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

“Instanța obligă inculpaţii Nichita Gheorghe şi Hliboceanu Liviu Mihai, în solidar, să plătească părţii civile Poliţia Locală a Municipiului Iaşi suma de 105.239,43 lei, cu titlu de despăgubiri civile. Obligă inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai să plătească părţii civile Poliţia Locală a Municipiului Iaşi suma de 74.517,396 lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu e definitivă, putând fi contestată.

  

bzi

Advertisements

Related posts

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară începe să-și revină. Medicii sunt rezervați, anchetatorii așteaptă un răspuns

Redacția

Accident rutier în Copou. Un taximetrist a intrat în coliziune cu un tramvai

Redacția

Legiștii ieșeni au elucidat misterul cadavrului înmormântat în Costuleni! Medicii au descoperit că bărbatul care i-a luat locul în groapă „mortului-viu” este Marius Artene! Totul a ieșit la iveală după analiza ADN!

Redacția
Încarcă...