RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că reintroducerea stagiului militar este necesară pentru securitatea noastră

Președintele Traian Băsescu a fost întrebat, la Digi 24, ce părere cu privire la faptul că, după doi ani de război, aflăm că România nu are rezerviști pentru armată și că nu producem suficientă muniție NATO, scrie Agerpres.

Traian Băsescu FOTO: Adevărul

Traian Băsescu FOTO: Adevărul

„Rămânem cu o singură soluţie pentru a crea un număr suficient de militari – reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ştiu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră. Uitaţi-vă până şi la Ciolacu, care sunt convins că nu înţelege mare lucru, el când îl cauţi spune ‘avem asigurată securitatea de cea mai puternică alianţă din istorie, de NATO’. Da, numai că domnul Ciolacu nu ştie că ai obligaţia să te poţi apăra câteva luni până când vin forţele NATO să te ajute, în cazul unei invazii. Ce înseamnă 2.000 de puşcaşi marini la Kogălniceanu şi 1.000 de militari străini la Cincu sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îţi permită să rezişti 45 – 60 de zile, până când NATO îşi mobilizează resursele de război să te poată ajuta”, a spus Băsescu.

  

Băsescu a menţionat că acei guvernanţi care au tăiat bugetul Apărării pot fi acuzaţi de trădare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Japonia și SUA vor desfășura un exercițiu militar major începând cu 10 noiembrie, pe fondul amenințărilor Chinei

Redacția

Dacian Cioloş, după ce a fost ales preşedinte USR-PLUS: „Toate variantele sunt pe masă, în afară de aceea de a-l susţine pe premierul Cîţu/Nu îmi doresc o poziţie în Guvern”

Redacția

Controversele din jurul Arhiepiscopului Teodosie: cum a ajuns să aibă legături cu AUR și cu Șoșoacă

Redacția
Încarcă...