NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Focare de coronavirus la Pașcani și Târgu Frumos

Noi focare  de coronavirus au fost înregistrate  în județul Iași.  Conform DSP la Fundaţia Sfinţii Împăraţi ”Constantin şi Elena” din municipiu, sunt infectaţi trei beneficiari şi un angajat. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în centru, fiind asimptomatici şi sunt îngrijiţi de infirmiera depistată pozitiv.

Cel de-al doilea focar este la Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Ioan” din Târgu Frumos, unde sunt 13 pacienţi şi doi angajați infectați cu coronavirus. Pacienţii au fost evaluaţi şi sunt trataţi în spital, în timp ce angajaţii s-au izolat acasă.

Toate spațiile au fost dezinfectate.

Cazurile COVID-19 au explodat în România și, într-un interval de doar o lună, au crescut de la 1.000 la 4.000 de infectări în 24 de ore.

  

Dacă pe 15 septembrie, România înregistra 1.111 de infectări COVID-19 în 24 de ore, astăzi, 14 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.016 noi cazuri, un record de la începutul pandemiei. Creșterea cazurilor a fost accelerată în ultimele 30 de zile.

Reamintim că ieri CNSU a adoptat o nouă hotărâre prin care propune mai multe restricții, printre care interzicerea nunților și a petrecerilor, reglementarea funcționării restaurantelor și a teatrelor, în funcție de incidența cazurilor COVID-19 sau purtarea măștii în spațiile deschise la o incidență de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Advertisements

Related posts

Copilă de 3 ani în stare foarte gravă după ce a căzut de la etaj

Redacția

Au rămas cu salariile în urmă faţă de colegii din spitale. Medicii de familie cer mai mulţi bani

Redacția

Intructor auto păşcănean, răpus de o boală necruţătoare

Ema Roman
Încarcă...