NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Surse din Primărie: ApaVital nu răspunde la comunicările pe tema redevenței

Operatorul de apă și canalizare refuză să răspundă solicitărilor Primăriei Municipiului Pașcani, legate de valoarea redevenței ce trebuie facturată. Municipalitatea a câștigat procesul intentat ApaVital și ARSACIS cu privire la cuantumul redevenței datorate municipalității, iar acum vrea să încaseze redevența la valoarea sa legală, adică 1,9 milioane de lei.

Până acum, timp de 6 ani, operatorul regional a achitat anual puțin peste 800.000 de lei pentru redevență, ceea ce a cauzat un prejudiciu bugetului local de aproximativ 6 milioane de lei. În acest context, funcționarii publici din Primărie au transmis solicitări către operator cu privire la plata redevenței la cuantumul decis de judecători, însă conform unor surse nu au primit niciun răspuns din partea ApaVital.

Redevența datorată unor bunuri construite din foduri europene se stablilește în conformitate cu OUG nr. 198/2005 care prevede că aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea împrumutului contractat pentru a construi sau reabilita acel bun.

„Redeventa aferentă bunurilor concesionate societăţii comerciale care beneficiază de asistenţa financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene. În cazul în care împrumutatul este unitatea administrativ-teritorială, redeventa anuală va fi stabilită la un nivel care să acopere cel puţin serviciul datoriei publice pentru anul respectiv aferent împrumutului de cofinantare contractat de unitatea administrativ-teritorială”, se arată în OUG 198/2005.

  

Rămâne de văzut dacă odată cu schimbarea conducerii Primăriei, ApaVital va putea fi mai deschisă pe acest subiect.

Advertisements

Related posts

De ce întârzie taximetrele din Pașcani la comenzile clienților? Iată câteva explicații

Marius Parteni

Canalele de pe străzile din Paşcani, pericol pentru şoferi şi pietoni

Ema Roman

Operațiunea gazonul reluată pe domeniul public! Cel de anul trecut va fi „resuscitat”!

Marius Parteni
Încarcă...