NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Focar de Covid la Institutul de Oncologie. Trei angajaţi şi trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv

În judeţul Iaşi au fost confirmate 113 cazuri noi de COVID-19 peste weekend, la persoane care nu au mai fost infectate. 

Valul al IV-lea începe să aglomereze unităţile medicale, numărul total al ieşenilor infectaţi, conform cifrelor oficiale, fiind de 43.303 de la începutul pandemiei, în timp ce 952 de persoane şi-au pierdut viaţa, trei în weekendul care a trecut.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi avertizează asupra răspândirii rapide a virusului în judeţ şi în municipiu şi în contextul în care au reînceput să apară focarele.

Pentru prima dată de la începutul anului, DSP a anunţat sâmbătă depistarea unui focar la Institutul Regional de Oncologie, iar duminică a anunţat descoperirea unor noi cazuri după investigaţii suplimentare realizate în cadrul unei anchete epidemiologice.

  

În total au fost depistaţi trei angajaţi şi trei pacienţi de la Secţia de Îngrijiri Paliative a unităţii medicale. Până în momentul de faţă nu este clar dacă angajaţii spitalului au fost sau nu vaccinaţi anti COVID-19. Nici vaccinarea nu continuă la cote ridicate.

Ultima raportare, făcută duminică la ora 12.00, arată faptul că în judeţul Iaşi au fost administrate 410.314 vaccinuri. Pe 4 septembrie au fost vaccinate 263 de persoane, 175 cu prima doză şi 88 cu a doua, iar alte 101 au primit vaccinul produs de Johnson & Johson, care se administrează în doză unică.

Cu acest ser au fost vaccinate aproape 24.000 de persoane din judeţ în total. În spitalele din judeţ mai sunt libere doar 5 paturi la Terapie Intensivă pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2, în timp ce 18 sunt ocupate, dintre care trei la Spitalul de Copii.

La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 8 paturi ATI ocupate, doar unul singur liber, la Spitalul Municipal din Paşcani sunt 4 paturi ATI ocupate, iar două sunt libere. Trei paturi ATI sunt ocupate la Spitalul de Neurochirurgie, iar două paturi sunt libere la Spitalul „Sf. Spiridon”.

În total, în spitalele din Iaşi sunt internate 116 de persoane infectate cu forme moderate sau severe.

„Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 5 septembrie 2021 un număr de 356 de persoane se află în izolare, iar 249 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43735 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44240 de decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au transmis oficialii DSP Iaşi. 

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Doi bătrâni, unul din Butea altul din Iaşi, erau să cadă în plasa infractorilor care folosesc metoda “accidentului rutier”

Redacția

Blocajul politic de la Aeroport a fost înlăturat

Redacția

Bucuria amară a unui succes: „Salariul în învăţământ este ruşinos!“

Redacția
Încarcă...