RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Jurma: Delta e singura tulpina care a produs până acum decese între cei complet vaccinați

Cercetătorul Octavian Jurma a explicat, într-o postare, cât de periculoasă este tulpina Delta (indiană) de coronavirus. Această variantă de virus este singura care a produs până acum în România decese în rândul persoanelor complet vaccinate, a precizat specialistul.

„99% din tulpinile secventiate saptamana trecuta au fost varianta Delta. Tot varianta Delta este singura prezenta in cele 9 decese noi secventiate. De asemenea Delta e singura tulpina care a produs pana acum in Romania decese intre cei complet vaccinati. Pana acum avem 5 decese produse de Delta in randul celor vaccinati si secventiati, adica 15% din decese. 85% din decesele secventiate se afla in continuare in randul celor nevaccinati”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

Acesta a criticat apoi Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) deoarece susține că „nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel national, a variantei Delta”, în contextul în care rata de infectare în toate județele crește într-un ritm accelerat. În opinia lui Jurma, este evident că „adevarații specialiști de la INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) au fost reduși la tăcere de către șefii lor numiți politic”.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

  

Related posts

Un bărbat din Hălăucești s-a tăiat cu faiul pe față

Oana Cordoneanu

GRAFICE. INSP: Tulpina britanică circulă în jumătate din județe. E probabilitate mare să cuprindă toată țara în viitorul apropiat

Redacția

Măsuri pentru prevenirea pestei porcine la Paşcani şi în judeţul Iaşi

Teona Gherasim
Încarcă...