NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Florin Cîțu: „Peste un milion de români vor intra în șomaj tehnic!“

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat că peste un milion de români vor intra în șomaj tehnic, iar măsura amânării ratelor are tocmai scopul de a-i securiza financiar pe cetățeni, iar în timpul perioadei de criză aceștia să nu-și facă griji pentru ratele la bănci.

”Dacă va fi nevoie vom putea prelungi perioada de depunere după perioada de urgență. Nu suntem rigizi la acest capitol. Trebuie să avem o serie de criterii, pentru că sunt cetățeni care sunt afectați direct și indirect.

Vor fi foarte mulți români care vor fi în șomaj tehnic, probabil peste un milion de români. Acești oameni vor sta acasă, iar noi vrem să-i liniștim. Vor primi 75% din salariu și nu-și vor face griji pentru rata la bancă. Nu vrem să dezincriminăm pe nimeni.

Măsurile pe care le-am luat în această perioadă sunt legate de asigurarea populației. Ne dorim ca oamenii să stea acasă și să nu își facă griji pentru rata la bancă. Nimeni nu știe cum va arăta economia după ce va trece criza coronavirusului, de aceea nu are sens să investim toate resursele acum. Trebuie să fim pregătiți!”, a spus Florin Cîțu.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Uzinele Dacia și Ford și-au reluat activitatea

Redacția

Se pot trimite colete şi scrisori prin Poşta Română, chiar şi noaptea

Redacția

UE investeşte 2,2 miliarde euro în 140 de proiecte-cheie de transport. Investițiile din România care vor primi finanțare

Redacția
Încarcă...