NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Florin Cîțu: În zonele cu număr mare de cazuri, dacă sunt locuri libere, am cerut să se poată vaccina persoane din etapa a III-a

Premierul Florin Cîțu anunță că persoanele din etapa a III-a de vaccinare împotriva Covid-19 s-ar putea vaccina chiar mai devreme dacă există locuri libere și persoanele din etapele I sau II nu doresc să se vaccineze. 

„Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a.

Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție, atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”.

În această lună vom începe și etapa a III-a de vaccinare. Am anunțat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie. Inițial erau 2,4 milioane până la finalul lunii martie, deci avem mai mult decât anticipasem.

  

Dar este important să continuăm această campanie, de aceea am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului sănătății să pregătească și, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare în etapa a III-a, ca să permitem tuturor oamenilor să se vaccineze.

Zic că dacă mergem în acest ritm am putea ajunge mai devreme la acea țintă de 10,4 milioane, poate chiar în vară. Depinde, însă, de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a spus premierul Florin Cîțu.

digi24

Advertisements

Related posts

Rafila, despre ritmul infectărilor cu coronavirus de după 15 mai: Aștept cu nerăbdare ziua de marți

Redacția

Ce avertisment transmit medicii chinezi: ”Colegii europeni repetă erorile făcute în Wuhan”

Redacția

APEL UMANITAR Este nevoie de sânge pentru bolnavii oncologici

Redacția
Încarcă...