NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Anticorpi monoclonali pentru spitalele din Pașcani! Dozele vor fi livrate la cerere

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani și Spitalul CF sunt pe lista unităților medicale din România care pot solicita doze cu anticorpi monoclonali, pentru tratarea patienților infectați cu coronavirus. Sunt 14 doze atribuite în documente, 10 pentru Spitalul Municipal, iar 4 pentru Spitalul CF.

Purtătorii de cuvânt ale celor două instituții medicale, Gheorghe Carp de la SMU și Iuliana Dumitruț, Spitalul CF, spun că nu au fost făcute încă solicitări către Direcția de Sănătate Publică, în vederea livrării dozelor. Demersul va fi făcut atunci când vor exista cazuri de pacienți care pot fi tratați cu anticorpii monoclonali.

“Agenția (EMA) a concluzionat că această combinație cunoscută și sub denumirea de REGN-COV2 poate fi utilizată pentru tratamentul COVID-19 confirmat la pacienții care nu necesită oxigen suplimentar și care prezintă un risc ridicat de a progresa la o formă severă de COVID-19”, se subliniază în comunicatul citat. 

În data de 12 octombrie, o aeronavă militară de transport a adus din Italia, regiunea Lombardia, grav lovită de pandemie, un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali, o donație umanitară pentru țara noastră.

  

Cele 5.206 de fiole cu anticorpi monoclonali pot trata 2.603 pacienți, fiecare bolnav având nevoie de tratament intravenos cu două fiole de substanță, conform informațiilor publicate de Ministerul Sănătății.

“Repartizarea (anticorpilor – n.red.) s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Lista spitalelor din țară care au primit anticorpi monoclonali

Advertisements

Related posts

Anunţul care le priveşte pe toate proaspetele mămici

Redacția

ÎNGRIJORĂTOR: La fiecare două zile, la Iaşi naşte o mamă minoră

Redacția

Fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, răpusă de COVID, a izbucnit când a primit decizia privind pensia de urmaş: „Ruşine!”

Redacția
Încarcă...