RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Finanțare prin PNDL pentru grădinița din satul Hârtoape

Veste bună pentru comuna Vânători, la început de an. Comuna a primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 635.728 lei. Investiția este destinată reabilitării Grădiniței cu Program Normal numărul 2 din satul Hârtoape.

În cursul zilei de miercuri, primarul Constantin Lupu a semnat contractul de finanțare. Urmează procedura de licitație în vederea desemnării firmei care va executa lucrarea.

De finanțare pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea sau extinderea unor şcoli şi grădiniţe beneficiază încă patru comune din județ. Suma totală a acestor investiţii este de 17. 473. 324 de lei.

  

Menționăm că suma totală alocată judeţului Iaşi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua, 2017-2020, este de 831. 218. 023 lei, aceasta fiind alocată pentru proiectele depuse de autorităţile locale şi judeţene, fiind vizate modernizarea, reabilitarea şi construirea de şcoli, grădiniţe şi creşe, modernizarea unor drumuri comunale, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere locale, modernizare de poduri şi podeţe, modernizarea unor porţiuni de drum judeţean, înfiinţarea şi construirea de dispensare medicale umane, realizarea de sisteme de alimentare şi distribuţie apa, canalizare.

 

Related posts

Curs de calificare gratuit pentru tinerii din Mogoșești-Siret și împrejurimi! Subvenție de 1.800 de lei acordată fiecărui participant

Redacția

În atenția apicultorilor din comuna Strunga!

Redacția

Investiții în curs de finalizare în comuna Valea Seacă

Irina Gherasim
Încarcă...