NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Se toarnă primul asfalt pe drumul comunal dintre Valea Seacă și Topile. Podurile și podețele au intrat în reabilitare

Proiectul de modernizare a drumului comunal 127 implementat în comuna Valea Seacă se derulează într-un ritm alert. Constructorul care a câștigat licitația a turnat deja primul strat de asfalt pe o parte din tronsonul Valea Seacă – Topile.

 

Astăzi se turna asfalt pe drumul spre centrul comunei. Totodată, acolo unde a fost cazul au fost refăcute podețele, iar un important pod a fost refăcut în totalitate. În cele două săptămâni de zile, firma constructoare a mers într-o rapiditate foarte mare. Am început pe 17 august să turnăm partea mai groasă numită binder, pe o lungime de 2,5 kilometri după cum ați văzut. În centrul satului se toarnă până la podul Ungureanu. Ne bucurăm că firma care execută lucrarea se ține de lucrări. Noi sperăm ca până pe 15 septembrie să finalizăm această lucrare”, ne-a declarat Valeriu Roman, primarul comunei Valea Seacă.

  

Menționăm faptul că în cadrul acestui proiect se realizează 3,2 kilometri de asfalt, sunt cuprinse lucrări de consolidare a podului de peste pârâul Iermolia, alte 11 poduri și podețe, rigole betonate în intravilan, precum și consolidări de maluri.

Este primul proiect european de care beneficiază comuna Valea Seacă, acesta fiind demarat în anul 2010, ca urmare a calamităților. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Atenție la butelie: incendiu datorat unei instalații improvizate

Răzvan Grecu

Un drum distrus în 2010 va intra în reparaţii după trei ani

Redacția

Oțelul Galați a bătut Unirea Mircești și a promovat dramatic în Liga a III-a. După meci, jucătorii au făcut spectacol în vestiar VIDEO

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site