RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Fidesz nu rămâne neafiliat în Parlamentul European. ORBAN formează un nou grup parlamentar alături de partide din Austria și Cehia

Premierul ungar Viktor Orban nu poate lăsa ca partidul său, Fidesz, să rămână neafiliat pentru încă un nou mandat în Parlamentul European (PE). Alături de un partid austriac de extrema-dreaptă și mişcarea centristă a fostului premier ceh Andrej Babis formează grupul „Patrioţi pentru Europa”.

Premierul Viktor Orban se bucură de faptul că și-a găsit aliați pentru a forma prorpiul grup parlamentar în cadrul PE. Noua alianţă „Patrioţi pentru Europa” este formată din partidul Fidesz (al lui Orban), Partidul Libertăţii din Austria (FPO) şi „Acţiunea cetăţenilor nemulţumiţi” din Republica Cehă.

„Luăm iniţiativa de a lansa această nouă platformă care va schimba politica europeană. Este o zi istorică. O nouă epocă începe acum”, a declarat Orban la conferința de presă susținută în prezența lui Andrej Babis și Herbert Kickl, liderul formaţiunii FPO.

Orban speră ca noua formațiune să devină cel mai mare grup al forţelor de dreapta din Europa. Cu toate acestea, potrivit Les Echos, noua alianţă are nevoie de sprijinul partidelor din alte patru ţări pentru a fi recunoscută ca un grup de sine stătător în cadrul Parlamentului European.

  

Intra pe canalul GANDUL de Whatsapp!  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Joe Biden: ”Agresiunile Rusiei sunt încălcări semnificative ale Cartei ONU”/ Biden acuză Rusia pentru criza alimentară globală

Redacția

Letonia donează Ucrainei mașinile CONFISCATE de la șoferii băuți. „Statul nu le poate vinde pe cât de repede beau oamenii”

Redacția

VIDEO | Cutremur puternic în Columbia. Seismul, surprins în direct, în timpul unei emisiuni TV

Redacția
Încarcă...