RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Facturi mai mari la curent, de la 1 noiembrie. Decizia aparţine ANRE

Toate facturile la energie electrică se majorează, de la 1 noiembrie, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a majorat taxa de cogenerare, plătită de toţi consumatorii casnici sau industriali. 

Firmele se pot racorda gratuit la reţeaua electrică. Ce trebuie să faci ca să reduci factura la gaze cu până la 200 de lei/… Astfel, taxa de cogenerare a crescut de la 1 noiembrie de la aproximativ 3,5 euro/MWh la circa 5 euro/MWh, o creştere de peste 40%.

Contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică, pentru promovarea şi dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficienţă, în scopul creşterii eficienţei energetice şi al îmbunătăţirii securităţii alimentării cu energie, pe piaţa de energie din România. Ea este destinată ajutorului de stat acordat producătorilor de energie în cogenerare, cei mai mari beneficiari fiind CET-urile (centralele electrice de termoficare) care produc şi agent termic pentru populaţie.

ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Razie ANPC la Kaufland! 65 de magazine din țară, amendate cu 1,7 milioane de lei! (FOTO)

Redacția

Puteți schimba voucherele de vacanță primite de la stat în bani în baza unui vid legislativ

Redacția

Procesul de la Iaşi al unui cunoscut milionar român, aproape de final, dar şi de prescriere

Redacția
Încarcă...