RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fabrica Siretul mai scoate bani doar din închiriere

Administratorul judiciar de la Siretul Paşcani a semnat trei contracte de închiriere a unor spaţii din fabrică. Lunar va obţine de pe urma acestora venituri de circa 2.000 de euro.

Lichidatorul judiciar de la Siretul Paşcani continuă să închirieze din spaţiile fabricii, dar a demarat şi procedurile necesare pentru valorificarea tuturor activelor societăţii la preţul de lichidare, în baza unui raport de evaluare ce va fi propus creditorilor la sfârşitul lunii. Ultimele trei contracte de închiriere au fost semnate pe 22 mai, ca urmare a votului Adunării creditorilor. Două dintre acestea au vizat închirierea două spaţii din clădirea C15, respectiv un spaţiu de 600 mp pentru 600 euro fără TVA/lună şi unul de 78 mp, în care funcţionează trei maşini de tricotaj, pentru 1.000 euro/lună fără TVA către SC Siretul Distrod SRL. Al treilea contract prevede închirierea unui spaţiu de 86 mp din secţia de Tricotaj Jaquart şi unul de 328 mp din secţia Tricotat maşini electrice II în schimbul a 414 euro/lună către SC Teco Cris SRL. Potrivit ultimului raport al lichidatorului, a fost întocmită lista tuturor activelor societăţii şi gândită o strategie de valorificare, care va începe chiar de luna viitoare, dacă Adunarea creditorilor din 30 iulie va apropa planul. Acesta presupune vânzarea în bloc a unei serii de active şi individual altele, urmând ca pentru activele imobiliare să fie organizate licitaţii lunar, iar pentru cele mobile bilunar. Primele trei şedinţe vor avea ca preţ de pornire valoare de lichidare stabilită de expertul evaluator, iar la următoarele două serii de câte trei licitaţii preţul de lichidare va fi diminuat cu 10% în primă fază, respectiv cu 20% în a două etapă.

 
Datorii de 16 milioane de lei
 
Societatea Siretul Paşcani deţine în patrimoniu trei proprietăţi imobiliare, din care două în Paşcani şi una în Bucureşti, respectiv un apartament de 6 camere plus dependinţe, cu suprafaţa de 133 mp. În Paşcani, fabrica deţine o staţie de descărcare păcură pe strada Gării formată din două construcţii de 54 mp şi 16,5 mp şi cel mai valoros activ, terenul de 31.500 mp de pe strada Grădiniţei. Pe acest teren sunt ridicate clădirile în care funcţionează fabrica, respectiv biroul administrativ de circa 260 mp, hale şi depozite de câte 1.000-1.700 mp, o hală de producţie pentru tricotat şi confecţii de 10.000 mp, pavilionul administrativ de 2.800 mp, staţie de tratare apă, turn centrală termică, rezervor păcură, bazine de apă, magazii de desfacere, ateliere şi alte imobile. Referitor la bunurile mobile, societatea deţine diverse linii tehnologice, instalaţii şi maşini specifice domeniul textil, mărfuri diverse de natură perdele şi tricoturi, bunuri de mobilier, IT sau PSI, deşeuri de fier vechi, plastic sau aluminiu, dar şi un parc auto format din cinci autoutilitare şi cinci autoturisme. Potrivit tabelului suplimentar de creanţe publicat în luna ianuarie, Siretul Paşcani are de achitat către creditori peste 16 milioane lei, creditorul majoritar fiind Fiscul cu 14,4 milioane lei.
 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

 Când s-ar putea micşora ratele românilor? Doar anul trecut s-au luat credite de consum în valoare de 65 de miliarde de lei şi credite ipotecare de 105 miliarde de lei

Redacția

4 pe zi. Autorizaţiile de construire au atins un nivel record în ultimii ani

Redacția

Baronul Arsene de la Neamţ distruge concurenţa din Iaşi cu complicitatea funcţionarilor statului

Redacția
Încarcă...