NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un nou apel pentru a dona sânge: operaţii amânate din cauza crizei

În ultima perioadă, media persoanelor care se prezintă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) este undeva la 40, foarte puţin pentru nevoile spitalelor. Iar ca acestea să fie acoperite ar fi nevoie de 90 de donatori zilnic.

“Facem apel în continuare la lume să se prezinte, pentru că e nevoie de mai mulţi, pentru că nu toţi care se prezintă pot să şi doneze. Doar la începutul săptămânii cred că am avut vreo 70 de donatori, după care au fost 50. Este o medie total insufientă pentru nevoile Iaşului. Este nevoie de toate grupele de sânge, dar în special pe cele cu RH-ul negativ, care sunt mai rare”, a precizat dr. Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iaşi.

 
Chiar dacă nu este acută, lipsa de sânge duce la amânarea de operaţii, după cum se întâmplă şi la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”.
 
“Numărul de operaţii care necesită sânge depăşeşte numărul donaţiilor, şi atunci operaţiile sunt reprogramate”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon”.
 
 Cei care vor să doneze trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: o stare de sănătate bună, o greutate de peste 58 de kilograme în cazul femeilor şi de peste 60 kilograme în cazul bărbaţilor. De asemenea, este interzis consumul de băuturi alcoolice cu 72 de ore înainte de donare.
 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements

Related posts

Italia a prelungit carantina pentru români. Autoizolarea timp de 14 zile, extinsă până în 24 noiembrie

Redacția

Un copil a murit cu zile, în chinuri teribile, în urma unor consultații superficiale! Opt medici nu au observat că are o malformație cardiacă! Abia la autopsie mama a aflat motivul pentru care cel mic urla de durere

Redacția

O fetiță de 6 luni a ajuns la spital în stare gravă din pricina unei oale cu ciorbă

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site