NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Facultățile ieșene își prezintă oferta educațională la liceele din municipiu

Miercuri, în municipiul nostru vor veni reprezentanții Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru a se întâlni, cu elevi de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”, Liceul Teoretic „Miron Costin” şi de la Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”, iar în Târgu Frumos, vor ajunge la Liceul Tehnologic „Petru Rareş” şi la Liceul Teoretic „Ion Neculce”, cu scopul de a le prezenta acestora mai multe informații despre ofertele de studii ale instituției.

Reprezentanți ale celor 15 facultăți din cadrul celei mai vechi universități ieșene răspund întrebărilor venite din partea elevilor. În cadrul întâlnirilor, elevii de la clasele a X-a, a XI-a și a XII-a vor putea afla mai multe informaţii despre facultățile Universității din Iași și sistemul de admitere, despre ce urmează să studieze la fiecare facultate în parte și ce facilități li se vor oferi în timpul studenției sau în ce domenii se vor putea angaja după încheierea studiilor universitare.

Comunicarea directă cu liceenii și înţelegerea intențiilor şi așteptărilor acestora privind dezvoltarea lor personală și profesională este o sursa importantă de informare în procesul de adaptare și dezvoltare al curriculum-ului universitar, dar și al îmbunătățirii serviciilor oferite actualilor și viitorilor studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

  

De asemenea, UAIC anunță că au început înscrierile pentru „Săptămâna Porţilor Deschise”, eveniment organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în perioada 18-21 aprilie 2016. În săptămâna respectivă, vor avea loc peste 250 de activități, la care vor putea participa gratuit elevii din clasele IX-XII, părinții şi dascălii acestora.

Advertisements
Advertisements

Timp de patru zile, cele 15 facultăți ale Universității vor organiza conferinţe, cursuri demonstrative, workshop-uri precum şi prezentări de laboratoare și experimente adaptate vârstei şi înţelegerii publicului vizat. Printre cele mai interesante activităţi se numără participarea la experimente care au în vedere producerea fulgerelor în laborator, atingerea plasmei cu degetul sau radioactivitatea mediului, analiza chimică a vinului, realizarea hărţilor digitale, reconstituiri istorice ale luptelor dacice sau ateliere practice de prelucrare a pietrei și osului.

 

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ideea inedită prin care o școală de la țară a făcut rost de bani pentru a lua copiilor tablete

Redacția

Numărul repetenţilor creşte an de an la gimnaziu şi scade la liceu

Redacția

POLIŢIŞTII PĂŞCĂNENI S-AU ÎNTÂLNIT CU ELEVII DE LA COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAIL SADOVEANU”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site