RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Expert Forum susține că nu a primit informațiile cerute la MAI despre numărul de reședințe în fiecare localitate: ”Diferă semnificativ de experiențele noastre” / Despre tipărirea buletinelor de vot suplimentare: ”Cele mai multe în Caraș Severin și Mehedinți”

expert forum alegeri

sursa foto: Facebook/ Expert Forum

Expert Forum (EFOR) transmite, printr-un comunicat de sâmbătă, că a analizat hotărârea Biroului Electoral Central prin care s-a decis tipărirea unor buletine de vot suplimentare în 54 de localități din 8 județe și susține că decizia este ”surprinzătoare”.

EFOR susține și că a cerut date privind numărul de reședințe pentru fiecare localitate în parte încă din 17 aprilie, dar nu a primit aceste informații, iar ”această practică diferă semnificativ de experiențele anterioare”:

  
  • ”EFOR a mai solicitat astfel de date și la alegerile din 2016 și 2020 și le-a primit într-un timp relativ scurt. Posibil ca diferența de tratament să fie legată de faptul că anterior am solicitat aceste date după data alegerilor. Considerăm că aceste decizii administrative reduc transparența procesului electoral per ansamblu. Publicarea de date exacte de către MAI per localitate, înaintea zilei alegerilor, este o componentă importantă a integrității procesului electoral care ar putea fi monitorizată și de observatori externi”, a transmis Expert Forum.

Specialiștii EFOR mai arată că cele mai multe buletine au fost tipărite în Caraș Severin și Mehedinți,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aurescu, discuție telefonică cu omologul ucrainean. Măsurătorile de pe Bîstroe, printre temele abordate

Redacția

VIDEO Cum arată acum giratoriul suspendat de la Berceni. Va fi inaugurat în următoarele săptămâni

Redacția

Cum poate Occidentul să ajute Ucraina. Trei strategii pentru o victorie și o revenire a Ucrainei. O analiză de Andreas Umland

Redacția
Încarcă...