RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exercițiu de intervenție în cazul unui cutremur cu victime, la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Un exerciţiu privind intervenţia autorităţilor în cazul producerii unui cutremur a avut loc astăzi la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale de pompieri, smurd și autoplatforma cu macara, care au acționat pentru înlăturarea efectelor produse de cutremur.

  

”Am efectuat un exercițiu de simulare, tema acestuia fiind un cutremur, pe falia Vrancea-Republica Moldova, iar municipiul Pașcani a fost afectat, respectiv Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”. În interior, au fost șase victime în sala de spectacole, și 12 victime la subsol. Misiunea noastră era de a pune în practică proceduri în astfel de situații, precum și verificarea autoplatformei cu macara, adusă recent, pe care am vrut să o folosim la fața locului”, a declarat maiorul Gelu Isticioaia, comandantul Secției de Pompieri Pașcani.

Secția de Pompieri Pașcani are în dotare de la începutul lunii aprilie o autplatformă cu macara,  pentru intervenții la înălțime. Autovehiculul este destinat intervenției și salvării de la înălțime pe timpul stingerii incendiilor și în cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamități naturale, precum și în cazul altor operațiuni ce presupun lucrul la înălțime.

Related posts

În Pașcani, străzile sunt plombate cu materiale rezultate din demolări

Ema Roman

Deputaţii au decis: Gazele nu se mai scumpesc în 2015. Cet-urile vor beneficia până în 2018, de gaze din producţia internă

Redacția

Corupție în Primărie: Pașcaniul fără asistență juridică, la un proces din scandalul „AgroComplex”!

Răzvan Grecu
Încarcă...