RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Exemplu de urmat! La 101 ani, o bătrână a venit în centrul Iașului să facă testul anti-COVID-19. A ieșit din laborator zâmbind și cu încredere în viitor

Ieri, 17 februarie 2021, la Laboratorul Praxis din Iași s-a prezentat pentru a-și face testul PCR cea mai în vârstă pacientă. La 101 ani, Ana Cardaș a trăit o viață frumoasă alături de soțul ei și de cei 5 copii. Din cauza vârstei sale înaintate, dar și a soțului care în acest an va împlini venerabila vârstă de 100 de ani, copii nu se mai pot ocupa de îngrijirea amândurora și au decis să o interneze la un centru de îngrijiri medico-social din Iași.

Pentru a fi acceptați la un astfel de centru, beneficiarii trebuie să fie testați PCR înainte, așa că unul dintre copiii bătrânei au programat-o la Laboratorul Praxis din Iași. Cu zâmbetul pe buze și cu cele mai bune gânduri pentru personalul medical, ieșeanca a spus că va mai veni să se testeze PCR când va mai avea ocazia.

Cea mai în vârstă clientă care s-a prezentat pentru a se testa de coronavirus la Laboratorul Praxis din Iași

Mare le-a fost surpriza angajatelor Laboratorului Praxis din Iași când au văzut-o pe Ana Cardaș, lucidă în gândire și cu zâmbetul pe buze, pregătită să fie testată pentru infecția cu coronavirus. A fost programată să facă testul PCR pe 17 februarie 2021, la ora 12 și a venit însoțită de o rudă. Femeia le-a povestit că soțul încă mai trăiește și că a venit să se testeze pentru coronavirus ca mai apoi să se poate interna la un centru pentru bătrâni. Își înțelege copii care nu se mai pot ocupa de îngrijirea ei și a soțului. A înțeles ce se îmtâmplă și pentru ce este util testul PCR, urmând ca până la finalul zilei să afle rezultatul.

Pe propriile picioare a ajuns la noi, însoțită de o rudă, o persoană în vârstă de 101 ani. Colegele care au efectuat testul PCR au rămas surprinse când au întrebat-o ce vârstă are și ea a ridicat două degete, semn că are 102 ani. Încă de când au trecut CNP-ul nu le-a venit să creadă că este născută în 1919. Ne-a bucurat să vedem că încă poate citi ora de la ceasul de pe mână și că dorește să facă o poză cu noi. În această seară va primi și rezultatul testului, de care suntem convinși că va fi unul negativ”, spune Cristina Hristodorescu, unul dintre administratorii laboratorului Praxis.

  

Soțul femeii va împlini 100 de ani în acest an

Soții Cardaș s-au născut și au locuit până de curând în comuna Roșcani, județul Iași. Au împreună 5 copii care i-au îngrijit și i-au luat în grijă când vârsta părinților a devenit tot mai mare. Din păcate, le este destul de greu să îi îngrijească pe cei doi bătrâni și își doresc să îi interneze la un centru de îngrijire medico-socială din apropierea zonei în care locuiesc. Soțul ieșencei va împlini vârsta de 100 de ani anul acesta și își dorește să îi fie împreună în acea zi, la fel cum și el i-a fost în urmă cu aproape 2 ani.

„Sunt oameni buni. Am crescut și am copilărit în această localitate și îi cunosc de când eram copil. Ana Cardaș are 101 ani, am sărbătorit centenarul alături de ea și știu că de atunci am spus că vom reveni și la cel al soțului, care în anul 2021 va implini 100 de ani. Au împreună 3 băieți și două fete, din câte îmi amintesc. Doi dintre ei locuiesc în comuna Bivolari și vor să îi interneze la centru de acolo, fiind mai aproape”, a declarat Ginovel Gheorghiu, primarul comunei Roșcani.

bzi. ro

Related posts

Începe campania de vaccinare antigripală, dar ne oprim întâi la farmacie să luăm serul. Cine se poate imuniza gratuit sau compensat

Redacția

56.400 de persoane din județul Iași vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătății

Redacția

O minoră a ajuns la Spitalul Municipal după ce a inhalat prenadez

Oana Cordoneanu
Încarcă...