RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

EXCLUSIV Guvernul României a fost informat că decizia privind despăgubirile în cazul Roșia Montană va fi comunicată vineri (surse)

Guvernul României a fost informat că decizia privind despăgubirile în cazul Roșia Montană va fi comunicată vineri, conform surselor G4Media. Ministrul Finanțelor a anunțat că Executivul are mai multe opțiuni de achitare a datoriei, inclusiv una nemonetară și una de plată în rate. Ar mai exista și varianta unei contestații pe cale extraordinară de atac, dar această opțiune vine cu șanse mici de succes pentru statul român, având în vedere că decizia este definitivă și executorie (se aplică din momentul pronunțării). Însă o eventuală amânare a plăților, fie și eșalonată, ridică o altă problemă pentru Guvern: Fiecare zi de întârziere a datoriei vine cu dobânzi foarte mari având în vedere că suma la care autoritățile se așteaptă să o plătească este de peste 2 miliarde de euro, conform surselor G4Media.

Marcel Boloș a declarat, la finalul lunii februarie, că una dintre soluțiile statului pentru achitarea datoriei față de Gabriel Resources ar putea fi plata în rate. Boloș a mai spus că decizia de la Roșia Montană și valoarea despăgubirilor ”provoacă fiori oricărui ministru” și că ”dacă se va considera că există o persoană responsabilă, organele statului vor acționa”.

Ministrul a mai spus și că România ar putea fi obligată să continue exploatarea de la Roșia Montană în procesul pe care compania Gabriel Resources l-a intentat statului român la tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Summit B9. Ce conţine declaraţia comună adoptată de liderii ţărilor care fac parte din formatul Bucureşti 9

Redacția

Ciucă: Condamnăm aceste noi atacuri. Rămânem ferm angajați și solidari cu Ucraina și restul lumii libere

Redacția

Efectul cutremurelor din Turcia și Oltenia: ”Cererile pentru asigurarea locuințelor au crescut de până la 5 ori în ultimele trei săptămâni”/ ”200 de notificări în cele două zile cu seismele din Gorj”

Redacția
Încarcă...