RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Răzbunare mafiotă: oraşul Piatra Neamţ este închis, în urma unei ameninţări cu bombă. Trei suspecţi au fost reţinuţi

Vineri dimineaţă, oraşul Piatra Neamţ a fost închis de autorităţi, după ce sub maşina unui cunoscut interlop a fost plasat material explozibil. Poliţiştii i-au prins în flagrant pe cei trei suspecţi în timp ce montau bomba sub maşină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Cătălina Bădeanu, cei trei tineri au fost monitorizaţi de către SRI, DGIPI, DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR timp de două săptămâni, iar vineri dimineaţă au fost prinşi în flagrant. Reprezentantul Poliţiei a precizat că cei trei au montat dispozitivul exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu, parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ. Cei trei bărbaţi încercau să monteze explozibilul militar sub maşina lui Bogdan Mararu când poliţiştii i-au prins în flagrant. Bărbaţii erau monitorizaţi de mai multe luni, serviciile secrete aşteptându-se la acest atentat cu bombă.

Flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT, care au acţionat în colaborare cu SRI. Din primele informaţii difuzate de posturile de ştiri, agenţii serviciilor secrete ştiau încă din preajma Sărbătorilor de iarnă despre planurile rivalilor lui Mararu. Potrivit Realitatea TV, suspecţii voiau să plaseze sub maşina interlopului un kilogram de explozibil C4. O echipă de pirotehnişti şi genişti de la Bucureşti se va deplasa la Piatra Neamţ, pentru a se asigura că nu mai există niciun pericol. Până atunci, oraşul rămâne închis. fără ca nimeni să poată să părăsească sau să intre în municipiu. Măsura va fi ridicată doar atunci când vor fi prinşi toţi suspecţii în acest caz, autorităţile bănuind că cei trei bărbaţi au complici. Întreaga zonă din jurul maşinii a fost evacuată, oamenii au fost scoşi din case la primele ore ale dimineţii.

  

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Prefectul a precizat că pachetul cu dispozitiv exploziv a fost prins sub maşina lui Bogdan Mararu, fiind depistat de o echipă formată din reprezentanţi ai DIICOT, SRI şi altor structuri.

“Vrem să evităm orice incident în plus. Echipa de pirotehnişti locală este în zonă şi sunt aşteptaţi specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul”, a declarat prefectul judeţului Neamţ. Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi şi au fost duşi pentru audieri la sediul DIICOT Neamţ. Cel mai probabil, aceştia vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Interlopul Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Sursa Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cum era Nicolae Ceauşescu în adolescenţă

Redacția

Distrează-te cu cele mai variate sloturi online la Winner casino

Redacția

Accesorii care nu trebuie să lipsească din bucătăriile moderne

Redacția
Încarcă...