RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Cum a apărut expresia “poker face”

Indiferent dacă ești pasionat de acest joc sau doar ai auzit despre el, cu siguranță expresia “poker face” îți este familiară. Este una dintre cele mai întâlnite și a intrat inclusiv în folclorul popular, fiind folosită în viața de zi cu zi.Copiază HTML Copiază textul

Ce înseamnă însă poker face? Pentru a reuși un poker face e nevoie să îți ascunzi emoțiile astfel încât adversarii tăi să nu realizeze dacă ai cărți bune sau proaste. De multe ori, jucătorii se folosesc de un poker face în tentativa de a reuși un bluff. Astfel, în momentul în care primesc cărțile sau pe masă se dezvăluie unele noi, ei mimează diverse grimase de bucurie în așa fel încât să-și deruteze adversarii. Iar jucătorii adverși pot fi derutați și pot face alegeri care să schimbe soarta unei mâini.

Astfel, jucătorii se folosesc de poker face indiferent dacă joacă Texas Hold’Em, Omaha ori alte versiuni populare. În plus, jucătorii care nu au un poker face bun obișnuiesc să apară în timpul turneelor cu ochelari de soare, șepci ori cu gluga trasă peste cap. Totul pentru a evita ca un gest comis să îi dea de gol și să le transmită adversarilor că au o mână proastă. Iar la cel mai înalt nivel mai mulți jucători au dezvăluit că studiază și comportamentul adversarilor din timpul partidelor, pentru că în poker fiecare detaliu contează.

Cum a apărut expresia poker face?

  

Prima atestare istorică a acestei expresii datează din anul 1875, din cartea Cavendish. Round Games at Cards, scrisă de Thomas de la Rue. În această carte erau prezentate mai multe strategii de poker și lucruri care îi pot duce pe jucători mai aproape de câștig. Iar un poker face bun era astfel descris ca o soluție prin care jucătorii își puteau induce în eroare adversarii. Trebuie spus că în 1875 pokerul începea să se bucure de o popularitate foarte mare, după ce a ajuns în mai multe colțuri ale lumii de imigranții care obișnuiau să călătorească pe vapoare și, în lungile ore petrecute, obișnuiau să se distreze cu acest joc.

Fiind o expresie atât de populară, poker face a fost inclusă inclusiv în Oxford English Dictionary. “Se pare că dacă ai un poker face bun este un avantaj. Nimeni care are pretenții nu își va trăda valoarea mâinii prin gesturi sau alte manifestări”, au descris cei de la Oxford English Dictionary expresia poker face.

Dincolo de folosirea expresiei în jocul de poker, aceasta este utilizată și în alte scopuri. Spre exemplu, un trend la modă este să publici pe Instagram poze însoțite de hashtag-ul #pokerface. Până în acest moment sunt aproximativ 1 milion de astfel de postări pe rețeaua de socializare. Iar un alt exemplu în care această expresie a fost folosită în afara pokerului este melodia Poker Face interpretată de Lady Gaga. Lansată în urmă cu 11 ani, melodia are peste 900 de milioane de vizualizări pe YouTube și a reușit să ajungă pe primul loc în topuri din peste 20 de țări, printre care și SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. De asemenea, a fost și cea mai vândută melodie din anul 2009, cu peste 9.5 milioane de exemplare. Iar totalul a ajuns până în 2021 la aproximativ 15 milioane. În plus, melodia Poker Face a fost nominalizată inlcusiv la Premiile Grammy.

Alte expresii cunoscute din jocul de poker și definiția lor

Add-on – În unele turnee, jucătorii au posibilitatea să cumpere jetoane suplimentare în anumite momente. Practica marchează de obicei sfârșitul perioadei de rebuy.

Bankroll – Reprezintă suma de bani pe care un jucător o are la dispoziție într-o sesiune. Este suma maximă pe care o poate miza.

Bad Beat – Momentul în care un jucător cu o mână bună pierde în fața unui jucător care are o mână și mai bună.

Buy-in – Reprezintă taxa ce trebuie plătită pentru a intra într-o partidă sau turneu de pooker. Practic este ca un bilet de intrare la masă.

Fold – Este momentul în care un jucător renunță la o mână și nu mai participă la runda respectivă. El pierde tot ce a mizat în acea rundă.

Freeroll – Un turneu la care poți participa fără să achiți un buy-in. Astfel de turnee sunt întâlnite la operatorii online.

Heads-up – O partidă de poker ce se dispută în doar doi oameni.

Re-buy – În unele momente, dacă rămâi fără jetoane poți achiziționa unele noi pentru a continua.

Showdown – Atunci când s-au efectuat toate pariurile, iar în pot mai sunt minim doi jucători, toată lumea își arată cărțile. Premiul este câștigat de cel care are cea mai bună combinație, conform regulilor versiunii respective.

Steal the pot – Reprezintă momentul în care un jucător blufează și câștigă potul.

Related posts

Samsung și BMW îți prezintă o experiență dincolo de tehnologie: 3 echipe, cele mai iconice produse, provocări epice. Descoperă Destination Unknown (P)

Redacția

Documentele privind asasinarea președintelui Kennedy, făcute publice

Redacția

Stroe cere urgentarea construirii spitalelor regionale: Ministerul Sănătăţii are cam tot ce îi trebuie pentru a reuşi

Redacția
Încarcă...