RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Evaziune fiscală în Hîrlău descoperită și sancționată de oamenii legii

Amendă usturătoare în urma unei evaziuni fiscale. Administratorul unei unități economice din Hîrlău care comercializează material lemnos a fost amendat de polițiști cu 14.000 lei.  

 

În ziua de 28 august anul curent, între orele 08.00 – 22.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău, în colaborare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Iaşi, Gărzii Forestiere Suceava, Direcţiei Silvice Iaşi şi Ocolului Silvic Hîrlău, au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

  

Astfel,  în jurul orei 11.00,la controlul efectuat la o unitate economică dintr-o comună din proximitatea oraşului Hîrlău, care comercializa material lemnos, în urma inventarierii stocului faptic existent de material lemnos şi comparării cu evidenţele scriptice, a fost constatată o diferenţă în minus de 194,768 metri cubi lemn foc, în valoare de 28.271 lei. De asemenea din stocul existent s-a constatat o diferenţă în plus, fără acte de provenienţă, de 5,30 mc lemn foc în valoare de 844 lei.

Având în vedere cele constatate, faţă de administratorul unităţii s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform art. 19 lit. a din Legea 171/2010 , respectiv 1.000 lei conform art. 21 lit. c din Legea 171/2010.

A fost confiscată valoarea cantităţii de 194,768 mc lemn foc şi a cantitatea de 5,30 mc lemn foc, care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Hîrlău.

De asemenea unitatea economică a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile art. 7 alin. 1 lit. k din HG 470/2014, cuamendă în valoare de 1.000lei (“nerespectarea de către utilizatorii SUMAL a obligaţiilor referitoare la modul de operare a datelor în SUMAL…”) şi art. 7 alin. 1 lit. a din HG 470/2014 cu amendă în valoare de 10.000 lei (“neutilizarea SUMAL…”) .

Pe parcursul cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din luna august 2015 şi pînă în prezent administratorul nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate cu material lemnos, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală”.

De asemenea reprezentantul Gărzii Forestiere Suceava a dispus retragerea acordului de distribuire şi utilizare a documentelor cu regim emis de către Garda Forestieră Suceava fără posibilitatea de obţinere a unui nou acord.

 


Related posts

Poliţistul care a făcut sex cu o minoră de 14 ani la serviciu, iertat de un an de puşcărie

Redacția

Un deceniu de puşcărie pentru ucigaşul unui bătrân din Mirosloveşti

Redacția

Bărbat de 70 de ani, din Dolhasca, amendat după ce a intrat cu pușca, fără husă, în sediul IPJ Suceava ca să își reînnoiască permisul de port-armă

Redacția
Încarcă...