RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Eurovision 2023: Încep înscrierile pentru selecția națională. Melodia care va reprezenta România va fi aleasă exclusiv de public

România caută o melodie pentru Eurovision 2023. De luni, 14 noiembrie, compozitorii, români și străini, pot depune dosarele la Televiziunea Română. Iar piesele pot avea sau nu interpret.

Înainte de Crăciun, un juriul va selecta 12 piese, iar reprezentantul României va fi votat exclusiv de public într-o selecție live care va avea loc în februarie.

Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 11 decembrie 2022, cu piese originale în primă audiţie. Până la 19 decembrie, un juriu de specialitate va selecta 12 piese care vor intra în finală.

Selecţia Naţională Eurovision aduce o serie de noutăţi: piesele pot avea sau nu interpret.

  

În cazul înscrierii unei piese fără intepret stabilit, interpretul care va intra în concurs va fi propus de echipa Eurovision România şi ales de comun acord cu autorul/autorii melodiei.

La 11 februarie, va fi organizată finala selecției naționale, un show tv live.

Câştigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul publicului, fiecare piesă urmând să fie votată pe durata difuzării acesteia.

Anunțul privind regulamentul pentru ediția din 2023 vine după ce delegația României a fost acuzată că s-ar fi înțeles la ediția de anul acesta cu mai multe țări pentru un schimb de voturi, iar organizatorii Eurovision au aplicat respectivelor state punctajul tip pentru astfel de situații.

europa fm

Related posts

Despre securitatea cibernetică în 2022 și cât de importantă devine siguranța în mediul online

Redacția

Ioan Gyuri Pascu&The Blue Workers vor susține mâine un concert în Pub La Castani

Oana Cordoneanu

NADIA COMĂNECI // Reconstituirea evadării din infern a Nadiei Comăneci acum 29 de ani, pas cu pas » A fugit din România comunistă trecând clandestin două granițe

Redacția
Încarcă...