Logo

RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Europa a fost un lider în ceea ce privește salvarea naturii. Acum, regresul ar putea amenința progresul global

Atunci când diplomații au încheiat un acord pentru salvarea naturii în 2022, angajându-se să oprească pierderea biodiversității până la sfârșitul deceniului, Europa a fost văzută ca un lider credibil în cadrul unor negocieri dificile. UE i-a determinat pe ceilalți să își intensifice eforturile, susținând obiectivul de a proteja 30% din suprafața terestră și maritimă până în 2030.

Dar, doi ani mai târziu, înainte ca delegații și se întâlnească în Columbia, țară bogată în viață sălbatică, pentru Cop16 – summitul internațional pentru salvarea naturii – entuziasmul Europei pentru salvarea speciilor pare să fie pe cale de dispariție, notează The Guardian.

La începutul anului, liderii UE au redus planurile de reducere a poluării și de protejare a habitatelor în urma protestelor furibunde ale agricultorilor. Comisia a anunțat că o lege privind refacerea naturii a fost transformată într-un sac de box politic, obținându-se cu greu majorități la voturile cheie pentru aprobarea acordului, iar un regulament privind reducerea defrișărilor va fi amânat cu un an.

Acest regres a alarmat conservatorii și oamenii de știință, care se tem că pierderea biodiversității este pusă deoparte chiar în ajunul celor mai importante negocieri din lume privind natura.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pianistul de origine română Radu Lupu a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani

Redacția

Victor Ponta, consilier onorific al premierului: AUR este sperietoarea / Ciolacu, dacă ajunge în turul doi cu Simion, câştigă, normal. Dacă nu ajunge cu Simion în turul doi, greu, foarte greu

Redacția

Peste 7.000 de țigări ascunse în pneurile unui autoturism

Redacția
Încarcă...