NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Enoriași din toată țară au participat ieri, la sfințirea bisericii de stil vechi din Conțești (FOTO)

Peste o mie de persoane au trecut ieri prin altarul sfințit al bisericii de stil vechi din satul Contești, comuna Valea Seacă. Oameni veniți din toate colțurile țării s-au așezat la coadă și au așteptat rândul pentru a se închina.

Străzil din satul Conțești au fost neîncăptoarea ieri. Credinciopți din toată țară au venit la sfințirea bisericii de stil vechi cu hramurile “Acoperământul Maicii Domnului ” și “Sfântul Gheorghe “. Cu toții au trecut prin sfântul altar, după care au asistat la slujba de sfințire.

La acest eveniment au participat, alături de soborul de preoți, și episcopii Glicherie Ieșeanul, Dionisie Gălățeanul, Evloghie Sibianul și Iosif Botoșăneanul.

Advertisements

Glicherie Ieșeanul și Mihai Oancea (preotul bisericii din Conțești) au mulțumit credincioșilor pentru efortul făcut de a fi prezenți la slujba de sfințire, dar și celor care au susținut construcția bisericii, care a început în urmă cu opt ani de zile.

Advertisements
  

Neculai Miron, primarul comunei Valea Seacă, a transmis în finalul evenimentului că este alături de comunitatea de stil vechi, atât el, cât și reprezentanții instituției pe care o reprezintă.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Comuna Heleșteni are din nou medic de familie

Redacția

Stolniceni Prăjescu: Bibliotecă virtuală pentru beneficiarii proiectului ACTIV

Redacția

Omul de afaceri Mihai Miron impresioant de primirea organizată de edilul din Stolniceni Prăjescu, cu priljeul prezenței la “Ziua Comunei”

Marius Parteni
Încarcă...