RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Gerul și ninsoarea, bucuria elevilor din mediul rural. Au vacanţă până luni

Vacanţa elevilor din mediul rural se prelungeşte până luni, 16 ianuarie. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, această decizie s-a luat ieri, 11 ianuarie, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean. 

 

„În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat la ora 13: 30, având în vedere condiţiile meteo, s-a decis menţinerea suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar din mediu rural din judeţul Iaşi în zilele de 12 şi 13 ianuarie 2017. Vor fi făcute cursuri doar în localităţile urbane: municipiul Iaşi, municipiul Paşcani şi oraşele Hârlău, Târgu Frumos şi Podu Iloaiei. Este recomandat ca elevii care trebuie să se deplaseze între localităţi, pe distanţe mari sau din zone cu trafic îngreunat să rămână acasă, urmând ca şcolile să motiveze absenţele la solicitarea părinţilor“, a declarat, într-o postare pe Facebook, prefectul Marian Grigoraş.

  

Decizia este susţinută şi de către Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Liberale din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, care a declarat înainte de şedinţă că nu i se pare normal ca elevii şi cadrele didactice să înfrunte frigul şi zăpada. „Noi susţinem această decizie pentru că mi se pare o bătaie de joc să fie puse în pericol vieţi pentru nişte capricii“, a declarat acesta. Elevii se vor întoarce de luni la şcoală, moment în care se va decide şi cum vor fi recuperate orele în cadrul consiliilor fiecărei instituţii de învăţământ. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Ancheta în cazul profesorilor de la Sadoveanu care se acuză între ei, continuă

Redacția

Trei eleve din Pașcani au reprezentat municipiul la un proiect european care s-a desfășurat în Franța

Redacția

Copiii de la “Lumină și Dar” l-au primit astăzi pe Moș Crăciun

Teona Gherasim
Încarcă...