NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

După ce şi-au votat pensii speciale, deputaţii cer şi maşina de serviciu în vacanţă

Pentru prima dată în ultimii doi ani, Parlamentul a probat ca şefii de comisii de la Cameră să aibă acces la maşinile de serviciu. Unii evită să spunâ ce vor face cu autoturismele. „Vă spun când mă întorc”, a afirma Duvăz.

 

Parlamentul a decis, pentru prima oară în ultimii doi ani, ca şefii comisiilor din Camera Deputaţilor să aibă acces la maşinile de serviciu în timpul vacanţei de vară, majoritatea făcând solicitări pentru diverse acţiuni legate de activitatea lor legislativă, însă, întrebaţi de News.ro, unii nu au dorit să explice de câte ori şi de ce au apelat la maşina de serviciu. Mulţi şefi de comisii parlamentare au continuat activitatea şi în timpul vacanţei de vară, din lunile iulie şi august, şi au organizat la Parlament sau în teritoriu diverse activităţi, folosindu-se de maşina de serviciu. Un astfel de exemplu este cel al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall, care se afla la Parlament, într-o şedinţă, când a fost contactată de News.ro. “Astăzi am avut activitate, întâlnire de la ora 11.00 cu UNICEF.

Toată săptămâna am avut întâlniri, am fost la Parlament. Noi aveam treabă la comisie. Solicitările pentru maşină le-am făcut exclusiv pentru activitatea parlamentară”, a spus deputatul PSD. Unii şefi de comisii, precum liberalul Gigel ştirbu, preşedinte al Comisiei pentru cultură, a spus că solicitarea a fost făcută de siguranţă, în cazul în care ar apărea o situaţie în care să fie nevoie de maşină, însă până acum aceasta nu a fost scoasă din garaj. “N-a fost folosită. Am fost pus în faţa unor astfel de situaţii în anii anteriori, când au fost solicitări din partea unor ONG-uri, fundaţii, instituţii, pentru întrevederi pe proiecte legislative şi a trebuit să ne deplasăm şi n-am avut maşini, astfel încât am făcut o cerere în prealabil. Asta în luna august. În luna iulie a fost folosită o singură dată, când am avut şedinţă a comisiei”, a afirmat el, pentru News.ro.

Alţi parlamentari, şefi de comisii, au fost însă mult mai vagi în explicaţii. Preşedintele Comisiei pentru Statut, Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), a folosit maşina de serviciu, însă a spus că va explica necesitatea ei abia când se va întoarce din vacanţă. “Unele zile am folosit-o. Pentru ce, o să vă spun când mă întorc (din vacanţa parlamentară – n.r.)”, a declarat acesta. Întrebat dacă poate să estimeze de câte ori a fost nevoie de maşina de serviciu, Duvăz a spus că, probabil, de aceasta s-a folosit de “două-trei ori pe săptămână”. Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, Victor Paul Dobre (PNL), a fost la rândul său evaziv. “E folosită atunci când e nevoie, şedinţe de comisie. Nu e o chestiune continuă. De exemplu, eu acum sunt în concediu, nu e folosită. A fost o dată sau de două ori folosită, la întâlniri la Parlament”, a spus deputatul. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Cum e şantajată România de Ungaria cu sprijin de la Bucureşti

Redacția

Miting ACL la Pașcani: Iohannis – președintele faptelor nu al vobelor și promisiunilor (VIDEO)

Redacția

Cazul tânărului de 300 de kg trezește factorii responsabili. Senatorul Constantinescu cere ministrului Sănătății măsuri clare pentru combaterea obezității

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site