NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dumitru Pantazi continuă să țină secrete dispozițiile de primar!

 

Primarul Dumitru Pantazi nu consideră necesar ca cetățenii să afle conținutul dispozițiilor ce au caracter individual, pe care le emite. Aceste acte privesc în special acordarea unor prime, sporuri sau chiar numiri pe funcții, a unor apropiați ai acestuia.

 

De exemplu, numirea administratorului public s-a făcut prin două dispoziții de primar. Una în anul 2012 și alta în 2016, prin care lui Gică Zanet i s-a prelungit contractul de management.

Un exemplu asemănător îl regăsim la Biblioteca municipală Pașcani „Leonard Gavriliu”, acolo unde directorul instituției este interimar, iar de 9 ani de zile, din 6 în 6 luni, prin dispoziție de primar i se prelungește delegarea pe această funcție, fără a se organiza un concurs pentru ocuparea definitivă a postului.

Același lucru se întâmplă și cu secretarul municipiului Pașcani, Irina Jitaru, care este numită pe această funcție tot prin dispoziție de primar, și tot din 6 în 6 luni. 

Tot prin dispoziție de primar, edilul șef, Dumitru Pantazi, și-a majorat indemnizația de primar cu 15% în toamna anului 2018, aceeași măsură fiind aplicată și viceprimarului Gabriela Nedelecu.

Cele enumerate sunt doar câteva dintre exemplele care arată importanța și puterea acestor dispoziții, dar și interesul public pe care îl suscită.

Cu aceste exemple în spate, NewsPascani.com a solicitat primarului Dumitru Pantazi să transmită în copie, toate dispozițiile emise de el  în perioada 2012-2019. Din păcate însă, reprezentanții Primăriei au găsit de cuviință să refuze acest demers jurnalistic, pe motiv că o hotărâre de Consiliu Local din 2005 nu le include în actele de interese public.

Decizia primarului Dumitru Pantazi este cel puțin abuzivă, dacă ținem cont că hotărârea Consiliului Local numărul 7/2005 prevede că sunt acte de interes public doar hotărârile Consiliului Local ce au caracter normativ, însă cele cu caracter individual nu ar fi publice. Cu toate acestea, pe site-ul Primăriei sunt afișate atât hotărârile cu caracter normativ, cât și cele cu caracter individual.

Mai mult, în hotărârea din 2005 se prevede că site-ul oficial al Primăriei municipiului Pașcani este www.pascani.ro, domeniu de internet nefuncțional ce aparține firmei administratorului public Gică Zanet. Astfel că hotărârea din 2005 nu mai produce niciun efect, în realitate, ea fiind folosită drept paravan pentru a secretiza documente de interes public.

loading...
Advertisements

Related posts

Lucrări la trecerea de cale ferată spre Blăgeşti. Traficul auto va fi deviat!

Marius Parteni

Întâlnire cu ușile închise la Primăria Pașcani pe un subiect ce a făcut obiectul unei anchete DNA

Marius Parteni

Bătaie de joc! DJ 208 Lespezi-Pașcani-Mircești, abia asfaltat, prezintă deja urme de degradare (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site