RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

DSVSA Constanța permite reluarea recoltării de moluște vii din Marea Neagră: Scoicile și rapanele sunt sigure pentru consum / Timp de 10 zile recoltarea a fost interzisă din două zone de producție / Potențialul toxic era depășit cu până la 20 de ori

Se pot recolta, din nou, scoici și rapane din Marea Neagră. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că moluștele de mare sunt sigure pentru consum, nefiind identificate în corpul lor acumulări de biotoxine, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.
Pe 6 iunie, ANSVSA a interzis culegerea moluștelor bivalve din 2 zone de producție clasificate ale Mării Negre,  între Năvodari şi Portul Constanţa, respectiv între Agigea şi Mangalia, ca măsură preventivă, după ce analiza apei a indicat un risc ridicat de toxicitate din cauza unei alge. În cele 10 zile de restricții, pescarii au avut voie să recolteze midii, vongole și rapane doar din zona cuprinsă între Midia și Tulcea.
DSVSA Constanța a dispus, ieri, anularea Deciziilor de închidere a celor două zone și redeschiderea lor pentru recoltarea de moluște bivalve, după ce analizele de laborator efectuate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pe probe de scoici și rapane, recoltate la un interval de 48 de ore, au relevat valori nedetectabile ale biotoxinelor marine în corpul lor.
Potrivit dr. Adrian Bîlbă, cercetător științific la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură, în cadrul activității de monitorizare a celor 4 zone de pe litoralul românesc al Mării Negre alocate pentru creșterea și recoltarea moluștelor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Elina Svitolina este însărcinată – Anunțul făcut de Gael Monfils pe Twitter

Redacția

19 organizații neguvernamentale se declară solidare cu grupul civic Girl Up Romania: Nu protejați hărțuirea sexuală în școli! 

Redacția

Avarie la sistemul de alimentare cu apă de la Institutul Fundeni. Au fost trimise două cisterne cu apă

Redacția
Încarcă...