NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Drama medicilor de la ATI: „Ne mor pacienți în brațe, ne mor în mână, câteodată nici nu mai apucăm să ajungem la ei”

Pe măsură ce mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic de COVID-19, sunt tot mai mulți cei care fac forme grave ale bolii și sunt internați la terapie intensivă. Medicii de la Timișoara spun că mai puțin de 10% dintre pacienții de la ATI supraviețuiesc. Vorbesc de o moarte subită, atât de rapidă încât nu mai au timp să facă nimic.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara ajung zilnic aproape 100 de pacienți. Prea mulți și pentru capacitatea spitalului, și pentru medici, așa că stau la rând în funcție de diagnostic și starea în care se află.

Pacientă: Este rând, trebuie să așteptăm până ne face testul CT-ul…. și în urma analizelor ne stabilește tratamentul, cei cu forme ușoare vor merge la domiciliu.

Diana Manolescu, director medical: Dacă înainte, acum 2-3 săptămâni, din pacienții care se prezentau, un număr foarte mic rămâneau internați, sub 10%, acum lucrurile s-au schimbat, pentru că pacienții sunt mult mai simptomatici și ajung să rămână internați undeva între 20-30% dintre ei, mai mult decât înainte, deja vin simptomatici de acasă.

  

Când am ajuns la spitalul din Timișoara, în secții mai erau 14 paturi libere din 194 și unul la terapie intensivă, care urma să fie ocupat. Era liber pentru că un pacient murise.

Ciprian Gândac, medic ATI: În acest moment este gol, am avut un pacient care nu a mers bine și vom aduce un alt caz.

Reporter: Cât de repede se ocupă?

Ciprian Gândac: Este foarte greu să lansez o cifră. Imediat.

Continuarea pe digi24.ro

Advertisements

Related posts

Institutul Socola din Iași studiază efectele psihice ale pandemiei asupra românilor

Redacția

O femeie a născut tripleți la Maternitatea „Cuza Vodă”. Reacția tinerei mame i-a făcut pe medici să plângă

Redacția

Noi cazuri de rujeolă în județ! La nivel național s-au înregistrat 64 de decese! Medicii ieșeni speră că Iașul nu va intra pe lista neagră

Redacția
Încarcă...