RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Dramă fără sfârșit într-o familie din Ruginoasa! Copil diagnosticat cu leucemie, tatăl cu infarct miocardic

Necazurile se țin lanț într-o familie din comuna Ruginoasa. Andrei, un băiețel în vârstă de 10 ani a fost diagnosticat cu leucemie, iar după câteva luni, tatăl acestuia, Stelian, capul familiei, a suferit un infarct miocardic, are stent la inimă, semipareză și nu poate munci. Familia Țurcă mai are doi copii. Ștefania în vârstă de 12 ani și Iuliana de 7 ani.

Drama a început anul trecut în luna mai. Andrei a fost diagnosticat cu leucemie, dintr-o întâmplare. A căzut la școală și s-a lovit cu gura de bancă. A ascuns acest lucru de părinți, însă după două zile tatăl copilului a văzut că gingia este înnegrită și desprinsă. De atunci au început și problemele. Drumurile la diferite spitale, analize, iar în final i s-a pus diagnosticul crunt de leucemie. Din păcate, lunar, timp de o săptămână-două, Andrei stă internat împreună cu mama lui la Spitalul de Copii ”Sf.Maria” din Iași, pentru tratament care va fi continuat până în luna mai, apoi va avea nevoie de transplant de celule stem. Și în această situație costurile vor fi foarte mari.  

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, la câteva luni distanță, Stelian, tatăl copiilor, din cauza neajunsurilor și a supărărilor ținând cont de situația medicală a lui Andrei,  a făcut infarct.  Familia Țurcă trăiește din alocațiile copiilor și ajutor social. Până să aibă aceste necazuri, cei doi soți munceau amândoi în sat, însă au și o gospodărie frumoasă, făcută tot de ei.

 Acum, femeia stă mai mult prin spital cu Andrei, iar tatăl copilului nu mai poate munci, recuperarea este grea, se deplasează cu cârje.

  

Nu mai fac față problemelor după infarctul suferit. Unele medicamente sunt gratuite, altele compensate, dar unele extraordinar de scumpe pentru bugetul lor, în jur de 600 lei. Pe lângă toate, sunt și drumurile-internările la Spitalul de Copii ”Sf.Maria” din Iași, dar și controalele tatălui la cardiologie, tot la Iași.  

Familia Țurcă este muncitoare, copiii merg la școală. Nu au cerut nimic, și nici acum nu fac acest lucru, însă situația lor este foarte grea. Cazul a fost adus în atenția celor care vor să dea o mână de ajutor, pe grupul de facebook/ Donații Pașcani.

Familia Țurcă are nevoie de susținere financiară, în primul rând. Orice sumă donată contează! Însă le sunt necesare și alimente, lemne pentru foc. Cine vrea să dea o mână de ajutor o poate face în contul deschis pe numele tatălui, la Banca Transilvania.

Related posts

Astăzi la audiențe: o familie cere autorităților prelungirea contractului de închiriere a unei locuințe sociale

Răzvan Grecu

O româncă din Italia și-a donat toți banii pentru a aduce moaște ale Sfântului Andrei în țară, preoții italieni profund impresionați

Redacția

S-a dus la prins pește, în schimb a fost el însuși pescuit

Răzvan Grecu
Încarcă...