RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Primăria Târgu Frumos îi va amenda pe cei care nu depun deșeurile corect la punctele de colectare

Colectarea selectivă incorectă generează facturi uriașe din partea operatorului de salubritate județean către administrațiile locale. Din această cauză primăriile din județul Iași caută modalități prin care să reducă cantitatea de deșeuri neselectate depuse la pubele.

La Târgu Frumos consilierii locali ar urma să adopte în această săptămână un proiect de hotărâre conform căruia cetățenii și persoanele juridice care nu selectează deșeurile pe două fracții să fie amendați.

Astfel, dacă un cetățean nu depune hârtia și cartonul în pubela albastră, plasticul și metalul în cea galbenă și sticla în cea verde va fi amendat cu o sumă cuprinsă între 50 de lei și 250 de lei.

Dacă această regulă este încălcată o persoană juridică, atunci cuantumul amenzii este situat între 500 și 2.500 de lei.

  

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor vor fi realizate de persoane împuternicite din cadrul autorității administrației publice locale, polițiști locali din cadrul Biroului Poliției Locale a orașului Târgu Frumos, precum și de către ofițeri și agenți de poliție din cadrul Poliției Române, respectiv ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române.

Related posts

Comunități școlare în sinergie. Dezvoltare personală și profesională în tandem

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă în orașul Târgu Frumos

Ema Roman

La Târgu Frumos se vor renova blocurile!

Redacția
Încarcă...