NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Doina Cepalis a vândut pentru mai puțin de 10 milioane euro afacerea ”nr 1 în lume”

La 2 săptămâni după ce TopIasi.ro scria că Doina Cepalis a vândut afacerea Te Rox prod unor suedezi pentru o sumă ce nu se apropie nici de 10 milioane euro (”Ieșeanca nr 1 în lume” și ”femeia care i-a bătut pe chinezi” a închinat steagul în fața unor suedezi mici – topiasi.ro), deși susținea că TE Rox este nr 1 în lume (Afacere made in Iaşi! E numărul 1 în lume, exportă în 52 de ţări, lucrează cu Ferrari şi Disney, iar grei gen Kaufland şi Carrefour se roagă şi-i dau bani în avans pentru a lucra şi cu ei – topiasi.ro),  Ziarul Financiar confirmă informația: ”din datele ZF, valoarea tranzacţiei e sub 10 mil. euro şi are şi o componentă de earnout, adică ea nu va primi toţi banii, urmând a fi în continuare implicată în management”.         TopIasi scrisese deja că Doina Cepalis va primi în cont doar 60% din valoarea tranzacției, restul de 40% urmînd a fi reinvestită în Holmbergs, noul proprietar al afacerii TE Rox.          Ce nu știe ZF dar a descoperit Topiasi.ro este că Cepalis a vândut, de fapt, doar forța de muncă și cîteva contracte, însă a păstrat proprietatea asupra fabricii din Pașcani și a întregii infrastructuri de producțieHalele, mașinile și toate echipamentele vor fi închiriate de Cepalis suedezilor.      

   Deși a vândut afacerea, Cepalis va continua să conducă TE ROX în următorii 3 ani. Concomitent, ea derulează afaceri în domeniul imobiliar (construiește 140 de case la Valea Ursului alături de 3 asociați), în domeniul alimentar (are un restaurant în PALAS Iași) și cel turistic (fiica sa are o agenție de travel dedicată oamenilor de afaceri din București). În ultimul clasament al celor mai bogați ieșeni Doina Cepalis ocupa locul 57 cu o avere estimată de TopIasi.ro la 12 milioane euro – vedeți detalii aici Topul celor mai bogați ieșeni: la 30 de ani de la Revoluție cel puțin 114 ieșeni au o avere de minim 5.000.000 euro – topiasi.ro.  

topiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român, finalist la Premiile Emerging Europe 2019

Redacția

Taxa de poluare platita intre 2007 si 2013 va fi returnata integral de stat. Ce trebuie sa faci ca sa iti iei banii inapoi

Redacția

Taxa pe stâlp va fi plătită de consumatori

Redacția
Încarcă...