RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doi experți, două prețuri! Avantajul asfaltului! Primarul Pantazi vinde pe final de mandat, 4 terenuri ale municipalității!

Municipalitatea este dispusă să întrăineze prin vânzare mai multe parcele de teren din Pașcani. Este vorba despre terenuri pe care Primăria le-a pus la dispoziția unor familii pentru a-și construi case. Până acum, acestea erau deținute prin contracte de concesiune, iar dacă aleșii  locali vor aproba tranzacțiile, Primăria va încasa între 13 și 24 de euro pentru un metru pătrat.

Prețurile au fost stabilite în baza unor rapoarte imobiliare comandate de Primăria municipiului Pașcani. Trei dintre ele au fost efectuate de firma Mediacity Building Trust, iar unul de către un expert independent pe nume Iulian Grecu.

Din această cauză apar și discrepanțe între prețurile stabilite de aceste evaluări imobiliare. Dacă pentru trei terenuri de pe Aerodrom, situate pe străzi fără canalizare, fără asfalt și trotuare s-a ajuns la concluzia că pentru un metru pătrat, dintr-o parcelă de 300 de metri pătrați, trebuie achitați 24 de euro, pentru o suprafață de teren ultracentrală, de pe strada Dragoș Vodă, se solicită doar 13 euro pe metru pătrat.

Sumele încasate se vor face venit la bugetul local, municipalitatea urmând să încaseze 39.300 de euro. Pentru a fi aprobate aceste vânzări este nevoie însă de votul a două treimi din consilierii locali, proiectele fiind pe ordinea de zi a ședinței de joi, 30 iulie!

  

Related posts

Adrian Covăsneanu: Proiectele autostrăzilor din Moldova merg cu frâna trasă

Redacția

Șefii Primăriei: Explicații legate de funcționarea platformelor pilot, pentru colectare selectivă!

Marius Parteni

Investiţie de un milion de euro într-un centru social din Pașcani

Redacția
Încarcă...