RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Vot pentru relocarea comercianților din Piața Vale. Lucrările pot demara imediat ce se eliberează platoul pieței

Consilierii locali au aprobat astăzi, două proiecte de hotărâre inițiate de primarul Marius Pintilie, prin care s-a aprobat locația unde se vor muta comercianții de pe platoul din Piața Vale și suspendarea contractelor de închiriere până la finalizarea lucrărilor de modernizare a pieței, pentru comercianții ce nu pot fi relocați.

Deși proiectele de hotărâre nu ar fi trebuit să ridice prea multe întrebări din partea aleșilor locali, dat fiiind faptul că acest subiect este în discuție de mai bine de un an de zile, totuși, astăzi, opoziția a cerut lămuriri suplimentare și a propus mai multe amendamente.

Unul dintre acestea a fost aprobat de consilierii locali, în timp ce altul a fost respins. Este vorba despre o prevedere prin care pe suprafețele de teren deținute acum prin contract să fie păstrate și după mutare, în timp ce în varianta inițială era o lotizare de 16 metri pătrați.

Cât privește amendamentul respins, acesta privea ca la modulele din Piața Vale care urmează să fie modernizate comercianții să-și poată lăsa utilajele și instalțiile pe care le au acolo. Cei din alianțat PNL-Pro România au explicat că niciun constructor nu va accepta să facă lucrări într-o locație în care există bunuri străine.

  

În final, ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate de către toți consilierii locali.

Related posts

Primăria a prelungit contractul firmei care se ocupă de întocmirea documentațiilor de carte funciară

Ema Roman

Bărbat reținut de polițiști după ce a furat bunuri din mai multe garaje din Pașcani

Redacția

Ce predicții fac climatologii pentru România următoarelor decenii: va dispărea zăpada, temperaturile vor crește cu 8 grade

Redacția
Încarcă...