RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doi copii de 3 ani au dispărut de la o grădiniță din Vaslui, însă reprezentanții unității școlare nu au alertat inițial poliția. O femeie i-a găsit, după aproape două ore, singuri pe stradă

O grădiniță din Vaslui a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că doi copii de trei ani au dispărut, iar reprezentanții instituției școlare nu au alertat inițial autoritățile, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Grădinița nu este dotată cu camere de supraveghere și nici nu avea sistem de închidere la porți. Șeful Inspectoratului de Poliție Vaslui a precizat pentru HotNews.ro că în perioada următoare vor fi efectuate verificări în toate unitățile de învățământ pentru a constata în ce măsură sunt respectate normele privind protecția și siguranța elevilor.

Incidentul s-a petrecut pe 11 aprilie la Grădinița 14 din municipiul Vaslui însă nu a fost făcut public de autorități. Doi băieței în vârstă de 3 ani au dispărut din grădiniță puțin după ora 8. Inițial, cadrele didactice i-au căutat în incinta unității de învățământ și nu au anunțat polițiștii.

Grădinița, deși este una nou construită, nu este prevăzută cu sistem video de supraveghere. Este dotată cu o singură cameră video care însă nu era funcțională în ziua dispariției celor doi copii. De altfel, obiectivul acesteia nici nu era orientat către poarta de acces pentru a surprinde plecarea preșcolarilor, în cazul în care ar fi funcționat.

  

O femeie a sunat la 112 să anunță că a găsit copiii singuri, pe stradă

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de poliție al Județului (IPJ) Vaslui, pe 11 aprilie, la ora 9.39, o femeie a sunat la 112 anunțând că a găsit doi copii mici mergând dezorientați în zona celei mai importante intersecții din municipiul Vaslui, Crucea Gării cum este ea cunoscută pe plan local. Punctul se află la aproape un kilometru distanță de Grădinița 14.

continuare pe Hotnews.ro

Related posts

Prima zi de școală a candidaților la Primărie: unul se crede finanțatorul școlilor, iar altul îi trimite la muncă pe părinții bobocilor emoționați!

Răzvan Grecu

Angheluș anunță că va contesta decizia reducerii salariului cu 15% pentru șase luni. Tatăl elevei îl vrea afară din învățământ (VIDEO)

Marius Parteni

“Gust amar de lacrimi”, poezia cu care o elevă din Pașcani a câștigat concursul “Pe aripi de gânduri”

Ema Roman
Încarcă...