NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premiu pentru elevii pășcăneni câștigat la Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”

Ieri, la Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt a avut loc festivitatea de decernarea a premiilor la concursul „Cultura si Civilizatie în România”, editia a XVI-a – etapa nationala. De la Iasi a participat echipajul Colegiului National Mihail Sadoveanu din Pascani, format din elevii: Teodor Iacob – clasa a X-a, Emanuela Teaca – clasa a XII-a, Ana Maria Palade – clasa a X-a. Elevii au fost coordonati de prof. dr. Mercas Haricleea.

„Proiectul, intitulat «Pascani – oameni, locuri si povesti de altadata», s-a bucurat de aprecierea juriului care i-a acordat premiul III. Cu acest prilej, Asociatia Profesorilor de Istorie din Iasi a oferit trei premii speciale care au revenit judetelor Prahova, Sibiu si Teleorman. Premiile au constat în diplome si carti. La aceasta competitie au participat 140 de elevi din 35 de judete. Concursul a fost structurat pe trei sectiuni, respectiv: «Studiu privind particularitati etnografice sau etnologice si lingvistice locale», a II-a sectiune «Studiu privind mentalitati culturale si cercetare sociologica». A III-a sectiune fiind «Monografii istorice locale». Echipajul din Iasi a întrunit 93,8 puncte, fiind nominalizat la sectiunea a II-a. A fost un concurs complex, constând in realizarea unei lucrari stiintifice, realizarea unui proiect de conservare, iar un punctaj important se acorda prezentarii orale de catre cei trei membri ai portofoliului. Vorbim de o competitie interdisciplinara care reuneste cunosinte si informatii de: istorie, literatura româna, geografie, religie si stiinte socio-umane”, a precizat prof. dr. Lacramioara Iordachescu, inspector de Istorie si Stiinte Socio-Umane in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Un student la Drept a dat in judecata Guvernul pentru modul de calcul al reducerii acordate elevilor si studentilor la CFR

Redacția

Monica Anisie: Noi ne facem treaba, așa cum și medicii își fac treaba. Profesorii mențin legătura cu elevii

Redacția

Deschiderea oficială a Casei Corpului Didactic, filiala Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site