NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doar un operator economic va funcționa la Ștrandul Municipal. Primarul propune consilierilor un nou regulament privind închirierea domeniului public: fără consum de băuturi alcoolice în incinta ștrandului

Amplasarea unei terase în incinta Ștrandului municipal Pașcani se va face conform unui nou regulament. Este vorba despre despre un act propus aprobării Consiliului Local în ședința ordinară de vineri, 31 mai, de către primarul Dumitru Pantazi.

Astfel, cei 200 de mp identificați de Administrația Publică ca fiind disponibili în incinta Ștrandului pentru activități comerciale vor fi închiriați în urma unei licitații publice cu strigare organizată conform Regulamentului privind închirierea terenurilor, proprietate publică sau privată a  municipiul Pascani.

  

Proiectul de hotărâre  prevede că suprafața de 200 de mp poate fi ocupată doar de un operator economic care va câștiga licitația cu strigare. Prețul de pornire este de 10.858 de lei pentru o perioadă de 3 luni, iar cei interesați vor trebui să achite o garanție de participare în valoare de 1085,8 lei. Mai exact prețul pe mp este de 0,6 lei. Caietul de sarcini al licitației, care costă 50 de lei, hotărăște ca pe locația respectivă să fie amenajată o terasă pentru desfacerea de produse de patiserie, băuturi răcoritoare, înghețată și cafea, fiind interzisă comercializarea de produse alcoolice.

Astfel, se pare că anul acesta în incinta ștrandului nu se va mai consuma bere, cocktailuri alcoolice sau alte băuturi pe bază de alcool, fapt ce va crea o nemulțumire în rândul potențialilor investitori interesați și de ce nu chiar și a clienților obișnuiți cu astfel de tratații la ștrandurile din alte localități.

La această licitație nu pot participa persoanele juridice sau fizice autorizate care au datorii la bugetul de stat sau local, sau cele a căror administrator a fost condamnat prin hotărârea definitivă a unei instanţe judecătoreşti, pentru participare la activităţi ale unei organizaţii criminale, pentru corupţie, pentru fraudă şi/sau pentru spălare de bani  în ultimii 5 ani au fost condamnați. Deasemnea nu sunt admiși în licitație nici agenții economici care au deținut un contract de închiriere sau concesiune pentru terenul supus licitației publice și a renunțat la acesta sau îregistrează creanțe bugetare de plata către  bugetul local rezultate din închirieri sau concesiuni.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primăria Paşcani face inventarul utilajelor din dotare şi pregătește materialul antiderapant pentru lupta cu nămeții

Ema Roman

Primele zile friguroase în Pașcani. Cum a făcut față regia de termoficare

Irina Gherasim

Miniştri şi secretari de stat, chemaţi să ajute la îndiguirea Siretului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site