NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Povestea emoționantă a unei femei din Hălăucești, în scaun cu rotile! Ana Maria Dămoc și-a găsit refugiul în scris 

O femeie din comuna ieșeană Hălăucești nu a mai putut să meargă din clasa a VIII-a, deoarece suferă de o boală neuromusculară degenerativă. Aceasta visa să ajungă o balerină de succes, însă viața a luat o altă întorsătură și a ajuns să-și petreacă tinerețea într-un scaun cu rotile. În tot acest chin, pictura și scrisul au fost alinarea ei, astfel încât a prins curaj în urma unei poezii publicate în revista bisericii, încă din copilărie. Ulterior, Ana Maria a continuat să creadă în pasiunea ei și a ajuns să lanseze o carte, care se numește „Oglindiri și revers în sentimente”.

Ana Maria Dămoc are 43 de ani și este din comuna ieșeană Hălăucești. La vârsta de 12 ani a fost implicată într-un accident și i s-a declanșat o boală rară, iar în acest fel nu și-a mai putut realiza visul de a deveni balerină, fiindcă se deplasează într-un scaun cu rotile de la vârsta de 16 ani. Femeia este luptătoare și consideră că acest grad de handicap nu ar trebui să o marginalizeze, ci să o facă să își ia viața în propriile mâini.

„Pentru mine, scrisul este ca un refugiu și o refulare sufletească, pentru că și noi, cei  care suferim de diferite tipuri de handicap, avem dreptul la viață”, mărturisește Ana Maria Dămoc.

Ana Maria Dămoc este o femeie cu niște visuri mari, care crede în pasiunile ce i-au devenit alinare, după ce tinerețea ei a fost determinată de un scaun cu rotile și a fost împiedicată când și-a dorit să-și întemeieze propria familie.

Advertisements
  

„Pictura și cuvintele au devenit pasiune și sunt refugiul meu de la sfârșitul clasei a VIII-a. Prima poezie am publicat-o în revista bisericii și am prins curaj să continui”, afirmă femeia.

Datorită faptului că femeia nu a renunțat niciodată la visul care s-a schimbat din cauza accidentului, a reușit de curând să-și lanseze cartea, pe care a scris-o cu foarte mult drag. Ana Maria nu a avut mulți sponsori care să o ajute să-și lanseze cartea în mai multe exemplare, pentru a putea fi și comercializată.

Advertisements

„Momentan sunt doar câteva exemplare, pentru că sponsorii au avut un buget mic. Dar este un pas înainte și am început să colaborez cu Editura «Cervantes». Îi mulțumesc părintelui de la parohia Iorcani, care a deschis o campanie pentru a mă apăra de un atacator obsedat de pe internet. Tot dumnealui a deschis și ușile primăriei și ale școlii din Hălăucești, care m-au ajutat cu publicarea cărții”, spune încrezătoare Ana Maria Dămoc.

continuare pe www.bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tânăr depistat pe raza comunei Hărmănești, cu permis de conducere fals

Redacția

Scandal la Primăria Valea Seacă! Viceprimarul îl acuză de agresiune pe secretarul general

Marius Parteni

Atenție! Vremea devine deosebit de rece

Redacția
Încarcă...